
Banánový chlieb
Dva banány a tofu nakrájame na kocky a rozmixujeme s trstinovým cukrom a mliekom.

Bezlepková focaccia so zeleninou
Bezlepková focaccia je druh pečiva na plech, ktoré si môžete ľubovoľne dozdobiť zeleninou, alebo vychutnať len tak, s olivovým olejom a soľou....

Tvarohové knedličky so strúhankou a ovocím
Tuk vymiešame s tvarohom, žĺtkami a strúhankou. Hmotu necháme chvíľu odpočinúť. Z bielkov vyšľaháme...

Taštičky plnené kuracím mäsom s paradajkovou omáčkou
Z múky, vajca a olivového oleja vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a nakrájame na kocky...

Mocha kokteil
Čokoladu nahrubo nakrajame alebo nastruhame do nejakej nadoby a pridame kavu. Zalejeme 300 ml vriaceho mlieka a...

Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou
Keď som nedávno sem dával rolku z bravčového boku, tak vtedy som odrezal dva pláty ...

Hovädzie v červenej omáčke
Maso pokrajam na 1 cm hrube rezne, kt. nasolime, okorenime a obalime zlahka...

Ryžové cestoviny s baklažánom a paradajkovým pretlakom
Baklažán posypeme soľou a necháme odležať aspoň hodinu. Ja to tak nerobím a vždy mi chutí :D...

Gaštanovo-čokoládová pochúťka
Jednoduchý nepečený dezert, ktorý zvládne aj začiatočník, no výslednou chuťou budete milo prekvapení :)

Nočná bábovka
Ako to tu tak pozerám, akoby sa roztrhlo vrece s mikrovlnkovými koláčmi. Takže jeden pridám...

Maková roláda s citrónovým krémom
Veľmi chutná roládka. do krému som nastrúhala citrónovú kôru a pridala aj šťavu, to robí...

Bryndzová nátierka – Abov – Iowa - so stonkami zeleru
Dostal som „zásielku“ ešte letnej bryndze „Zvolen_Slatina“, tak som urobil nátierku. Túto „svojsky“ moju som...

Rizoto so špaldovej tarhone
Špalda obsahuje viac bielkovín a lepku ako bežná pšenica a má príjemnú orieškovú chuť. Výrobky...

Čokoládový sen
V hrnci zmiešame 1 hrnček mlieka s hrnčekom cukru a s kakaom. Pridáme maslo povaríme a...

Kuracie prsia na smotane
Kuracie prsia si umyjeme a prekrojíme na polovicu. Prsia si jemne osolíme. Nachystáme si misku...

Strukovinové rizoto s tekvicou
Troška do rožka z mojej študentskej racio kuchyne :) po dlhej dobe som si zase uvarila šošovicu...

Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom
Dnes som uvaril podľa mojej babky. Ta toto jedlo varila keď chlapi vykonávali ťažkú fyzickú prácu....

Sýrový koláč se zelím a klobásou
Droždí promícháme s vlažnou vodu a trochou mouky. Zakryjeme utěrkou a necháme vykynout, poté smícháme...

Cesnakové kolieska
Tieto cesnakové kolieska(dnes som ich robila) sú u nás veľmi obľúbené recept je zo ženského časopisu... možno...

Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann
Pečeň, bez ohľadu na druh pôvodného nositeľa, mala v našej kuchyni špecifické miesto. Hlavne...

Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť...

Srnčie filé na lesnícky spôsob
Z očisteného, vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného srnčieho stehna nakrájame filé. Filé prešpikujeme...

Pikantné tortičky z baklažánu
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...

Pečená kapusta so slaninkou
Hlávkovú kapustu rozoberieme na listy, vložíme ju do vriacej osolenej vody, aby trochu zmäkla, nevaríme ju, ...

Kokosové úliky plnené čokoládovou nátierkou
Prichádzajú najkrajšie sviatky roka a tak ponúkam recept, pri ktorom vám môžu pomáhať aj deti......

Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót
Bez pomarančového kompótu pomiešaného s nejakým sezónnym ovocím, by sa mi ani zima nerátala. každý...

Kuracie prsia s bylinkami
Kuracie prsia v najhrubšej časti môžeme prerezať. Osolíme, potrieme bazalkou a petržlenovou vňaťou. Do...