Pečená zelenina s cícerom a so špenátom
Foto: hame
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cícer deň vopred namočíme a potom uvaríme podľa návodu.
- 2
Na panvici rozpustíme maslo a restujeme na ňom špenát, až pokým sa z neho odparí prebytočná voda. Potom ho podľa chuti osolíme a okoreníme.
- 3
Očistenú mrkvu, zeler a petržlen nakrájame na hranolky. V miske zmiešame olivový olej, balzamikový krém, soľ a korenie. Do marinády pridáme nakrájanú zeleninu a premiešame ju. Dáme ju piecť na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do zmäknutia, asi 30 – 40 minút.
- 4
Upečenú zeleninu premiešame so špenátom a všetko podľa chuti osolíme.
- 5
Pred podávaním posypeme uvareným cícerom.
Tiež pečená zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu