Foto: janger
Ani vlastne neviem, ci sa toto maso vola glejovka. Pre istotu som pridala aj fotku. Opravte ma, prosim, ak sa mylim. Videli sme v Zobraziť celý popisAni vlastne neviem, ci sa toto maso vola glejovka. Pre istotu som pridala aj fotku. Opravte ma, prosim, ak sa mylim. Videli sme v TV, ako kuchar pripravoval tuto polievku, tak som sa rozhodla ju vyskusat. Je velmi chutna.
porcií
Postup
-
1
Papriku osupeme (pomocou skrabky na zemiaky). Vsetku zeleninu pokrajame na male kusky.
- 2
Do dostatocne velkeho hrnca dame olej. Cibulu a pretlaceny cesnak chvilu poprazime. Pridame mrkvu a stonkovy zeler, papriku...
- 3
...cerstve paradajky, lupane konzervovane paradajky, pretlak. Chvilku poprazime.
- 4
Prilejeme vodu, asi tak 4,5 litra. Pridame bobkovy list, tymian, sol, cerstvo pomlete korenie, podrvenu rascu, cayenske korenie podla chuti. Ked sa to zacne varit, pridame maso - glejovku a spikovu kost.
- 5
Nechame to na velmi slabom ohni varit, kym je maso uplne makke. Takze majte trpezlivost :-). Potom ho vyberieme, pokrajame na male kusky. Pridame naspat do polievky. Ak je v kostiach este spik, tak ho vyberieme a tiez primiesame do polievky.
- 6
Mozeme podavat. My sme mali k tomu celozrnny chlebik. Prajem dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
obrázok v postupe č.4.
iné názvy pre glejovku: nožina, móčing z nemčiny, lábszár z madarčiny, kližka z češtiny, tiež lýtko, hovädzie predné bez kosti, spod kolena alebo len gulášové mäso - pod týmito názvami dostaneš kúpiť u mäsiarov na Slovensku.
Podobnú polievku varievam aj ja, tak viem aká je. Zvolila si dobré suroviny. Len trošku ma zarazil postup. Neviem ako pána kuchára učili variť polievky ale mäso sa vkladá zásadne do studenej vody a pomaly zahrieva, aby polievka bola silná. Do vriacej vody by som mäso dal v prípade, ak by sa podávalo zvlášť, nie servírované v polievke. Ale ináč máš moju pochvalu. Pekný deň Ti prajem.