Vynikajúci koláčik z kysnutého cesta so slaninkou a smotanou. Perfektne chutí večer k pivu, vínu alebo aj ku kofole. Namiesto chipsov.
50
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Do misky si vsypeme múku, olej, sušené kvasnice, mlieko, vajce a soľ. Vymiesime hladké cesto. Plech si vymastíme olejom, a vysypeme múkou.
- 2
Cesto si podľa velkosti plechu rozdelíme na časti. Hrúbka cesta cca 1cm. Cesto sa na vymastený a múkou vysypaný plech ponaťahuje pomocou oleja.
- 3
Do smotany vmiešame vegetu a roztlačený cesnak. Premiešame. Rozotrieme na cesto. Do smotany poukladáme oravskú slaninu a posypeme strúhaným syrom. Dáme do trúby. Pečieme na 220°C cca 15minút. (Záleží od druhu trúby.)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu