Karfiolová polievka
Karfiolová polievka

Karfiolovo-zemiaková polievka

blissofplants - fotkablissofplants, 15. januára 2022
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
50 g
1 ks menší
2 ks
1 ks veľký
700 ml
 (nemusia byť)




Postup

  1. 1

    Opražíme si na oleji nakrájaný pór do zlatista.

  2. 2

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a pridáme do hrnca spolu s feniklovými semienkami a bylinkami. Zalejeme 500 ml vody a varíme zhruba 10 minút.

  3. 3

    Zatiaľ karfiol nakrájame (rozdelíme) na ružičky a polku pridáme do polievky, zalejeme zvyškom vody a varíme kým je zelenina uvarená (dáme pozor, aby sa nerozvarila). Ochutíme.

  4. 4

    Druhú polku karfiolu zatiaľ upečieme v rúre do chrumkava spolu s cesnakom so šupkou.

  5. 5

    Polievku rozmixujeme aj s upečeným cesnakom v mixéri a podávame. Na ozdobu môžeme použiť chrumkavé ružičky karfiolu, lieskové orechy a chilli olej.

Diskusia k receptu

haji
Lákavá polévečka, karfiol miluju a tady je varený aj pečený hmm Krásné a chutné foto, milý receptík! Hezkou neděli, ať se ti daří!
mijaita
Tak uz jsem si pochutnala! Orisky ja mam mlety v lednicce porad, mozna jsem ji udelala ridsi, ale to jsem chtela. Skvelaaaa, dekujuuuuu! :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia