Karfiolovo-zemiaková polievka
Foto: blissofplants
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Opražíme si na oleji nakrájaný pór do zlatista.
- 2
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a pridáme do hrnca spolu s feniklovými semienkami a bylinkami. Zalejeme 500 ml vody a varíme zhruba 10 minút.
- 3
Zatiaľ karfiol nakrájame (rozdelíme) na ružičky a polku pridáme do polievky, zalejeme zvyškom vody a varíme kým je zelenina uvarená (dáme pozor, aby sa nerozvarila). Ochutíme.
- 4
Druhú polku karfiolu zatiaľ upečieme v rúre do chrumkava spolu s cesnakom so šupkou.
- 5
Polievku rozmixujeme aj s upečeným cesnakom v mixéri a podávame. Na ozdobu môžeme použiť chrumkavé ružičky karfiolu, lieskové orechy a chilli olej.
Tiež karfiolová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne 🤗
Pekný víkend prajem 🌟
Ďakujem🤗
Príjemnú nedeľu aj tebe.🌟
Ďakujem 😊
Krásna 🧡😍
Ja ďakujem 🤗