
Veľkonočné medovníčky
Dnes poobede, to u nás takto voňalo... dúfam, že ma žiadna skúsená medovnikárka nevysmeje, ja som ich...

Mumie z kuřecích nožek
Tento recept na kuřecí nožky jsem našel na jedněch rusky psaných stránkách s recepty a nápaditá úprava...

Kabak tatlısı
Kedže je čas tekvíc na pečenie, vám ponúkam jeden velmi jenoduchy a skvelý sladučký desertík, ktorý sa...

Kuracia pečeň a zemiakové pampúšiky
Inšpirovalo ma vysielanie v televízii Tajomstvo mojej kuchyne, len pečeň som robila podľa mojej chuti.

Palacinky zapečené so špenátom
Toto je u nás taká špenátová klasika - palacinky so špenátom - ten párok je tam len...

Jablkovo-hruškový šalát so syrom
Ľahký ovocný šalát plný vitamínov - jablká, hruška a tvrdý syr zaliate citrusovým medom a posypané...

Lahodný jablkový koláč
Jablková plnka: Jablká ošúpeme, stred so zrnkami vyrežeme a pozdĺžne nakrájame na tenké plátky. Na panvici...

Indická nátierka
Rýchly recept, ktorý poteší milovníkov indického karí. Z tejto tradičnej orientálnej zmesi si pripravíte chutnú...

Pečené domáce zemiaky s oreganom a sušeným cesnakom
Mala som domáce zemiaky, tak som nechala v šupke a pridala len trochu sušeného korenia a...

Goody - foody s brusnicami
Brusnice, cukor a vodu dáme do hrnca a privedieme k varu.

Lístkové koláčiky s marhuľovou alebo višňovou ovocnou náplňou
Komerčný recept<br /> Jednoduché fantastické koláčiky z lístkového cesta, ktoré môžete plniť marhuľovou alebo višňovou náplňou s...

Domáce ovocné acidko
Máte radi ochutené ovocné acidko? Je lepšie pripraviť si svoje domáce, ochutené dobrým ovocím. Nie...

Ázijské variácie s ryžovým papierom
Máme radi ázijskú kuchyňu. Preto rada skúšam jedlá z nej aj doma, zvlášť v tejto...

Plnený grilovaný baklažán
Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky veľké 0, 5 cm. Osolíme a necháme hodinu tzv....

Tuniakový tatarák
Je potrebné mať čerstvého tuniaka. Nakrájame ho na malé kocky. Zázvor nastrúhame a vymačkáme z...

Tyčinky z lístkového cesta
Tento recept som si vymyslela sama a je obľúbený v našej rodine :-) preto sa chcem oň...

Rizoto so špaldovej tarhone
Špalda obsahuje viac bielkovín a lepku ako bežná pšenica a má príjemnú orieškovú chuť. Výrobky...

Kokošky - šúľance z východu
Dnes som uvarila dobrotu zo zemiakov , ktoré mi ostali v chladničke . Moja mama má naučila,...

Broskyňovo-malinový koláč s mandľovými lupienkami
Pripravíme si plech vyložený papierom (30x20 cm) a rúru predhrejeme na 180 stupňov. Múku preosejeme spolu s...

Pekáč zo záhrady
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme a necháme v celku.

Čokoládová pena
Čokoládu roztopíme v miske nad horúcou vodou. Necháme trocha vychladnúť, aby bola vlažná. Žĺtky...

Bezlepková focaccia so zeleninou
Bezlepková focaccia je druh pečiva na plech, ktoré si môžete ľubovoľne dozdobiť zeleninou, alebo vychutnať len tak, s olivovým olejom a soľou....