Jemný a chutný zákusok.
40 minút
príprava
príprava
20-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
15 dkg |
|
20 dkg |
|
4 ks |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
1 ks |
|
1-2 PL |
|
Puding: | |
1 L |
|
2 balíčky |
|
Plnka: | |
2 kelímky |
|
2 balíč. |
|
Posyp: | |
|
Postup
-
1
Postup ako pri piškóte, vymiešame žltky s cukrom, pridáme olej, vodu a potom múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva a preosiate kakao. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Vylejem na plech.
- 2
Medzitým si uvaríme puding zo zlatých klasov, ktorý ešte horúci po lyžičkách dávame na cesto v smere šachovnice. Toho pudingu je dosť, ale treba ho tam dať všetok. Dáme piecť do mierne vyhriatej rúry, opäť ako piškótu.
- 3
Po upečení necháme trochu vychladnúť a ihneď potrieme povrch zmesou 2 kyslé smotany+vanilkové cukry. Posypeme grankom, alebo nastrúhanou čokoládou alebo dáme oboje.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu