Jemný a chutný zákusok.
40 minút
príprava
príprava
20-30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 15 dkg | 
                                                             | 
                                                    
| 20 dkg | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1-2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Puding: | |
| 1 L | 
                                                             | 
                                                    
| 2 balíčky | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 2 kelímky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 balíč. | 
                                                             | 
                                                    
| Posyp: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Postup ako pri piškóte, vymiešame žltky s cukrom, pridáme olej, vodu a potom múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva a preosiate kakao. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Vylejem na plech.
- 2
 Medzitým si uvaríme puding zo zlatých klasov, ktorý ešte horúci po lyžičkách dávame na cesto v smere šachovnice. Toho pudingu je dosť, ale treba ho tam dať všetok. Dáme piecť do mierne vyhriatej rúry, opäť ako piškótu.
- 3
 Po upečení necháme trochu vychladnúť a ihneď potrieme povrch zmesou 2 kyslé smotany+vanilkové cukry. Posypeme grankom, alebo nastrúhanou čokoládou alebo dáme oboje.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu