Sedliacke zemiaky v šupke s tvarohovou nátierkou
Foto: natali
výborné, rýchle jedlo pre tých, ktorí majú radi bezmäsité a hlavne jednoduché recepty
príprava
Postup
-
1
zemiaky si poriadne umyjeme a dáme ich piecť na plech vytretý olejom. medzitým si urobíme pomazánku. najprv nakrájame cibuľu na drobno a zalejeme ju v miske octom, aby tak neštípala - necháme chvíľu odstáť.
- 2
v druhej miske zmiešame spolu tvaroh, kyslú smotanu, bambino, osolíme, okoreníme - podľa chuti a suroviny pridávame v množstve primeranom počtu stravníkov :) ak chcete viac pomazánky, stačí pridať viac tvarohu a ostatných surovín, zvykneme doma dávať do pomazánky aj trocha perly, ale doma žiadnu nemáme, tak som urobila bez. scedíme cibuľu a vmiešame ju do pomazánky.
- 3
potom už len podávame s upečenými zemiačikmi. dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pečené zemiaky milujem s hocičím: najlepšie keď sú ružiaky, omastené kačacou masťou, k tomu liter kyslého mlieka - no čo viac človeku treba?
ružiaky mám riadne, jogurt mám od @eldina , ale že by mi nič už
nebolo treba - to veru nemôžem povedať.