Sedliacke zemiaky v šupke s tvarohovou nátierkou

natali - fotkanatali, 8. februára 2013
Sedliacke zemiaky v šupke s tvarohovou nátierkou
Foto: natali

výborné, rýchle jedlo pre tých, ktorí majú radi bezmäsité a hlavne jednoduché recepty

10 minút
príprava

Suroviny

15 - 20 ks (malé v šupke)
Nátierka:
1 ks (veľká)
1 téglik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    zemiaky si poriadne umyjeme a dáme ich piecť na plech vytretý olejom. medzitým si urobíme pomazánku. najprv nakrájame cibuľu na drobno a zalejeme ju v miske octom, aby tak neštípala - necháme chvíľu odstáť.

  2. 2

    v druhej miske zmiešame spolu tvaroh, kyslú smotanu, bambino, osolíme, okoreníme - podľa chuti a suroviny pridávame v množstve primeranom počtu stravníkov :) ak chcete viac pomazánky, stačí pridať viac tvarohu a ostatných surovín, zvykneme doma dávať do pomazánky aj trocha perly, ale doma žiadnu nemáme, tak som urobila bez. scedíme cibuľu a vmiešame ju do pomazánky.

  3. 3

    potom už len podávame s upečenými zemiačikmi. dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

ola111
Aj moje obľúbené jedlo,stačí mi iba soľ a trochu masla,mňam :)
hubata
A čo je perla?
Pečené zemiaky milujem s hocičím: najlepšie keď sú ružiaky, omastené kačacou masťou, k tomu liter kyslého mlieka - no čo viac človeku treba?
dodo46
@hubata
ružiaky mám riadne, jogurt mám od @eldina , ale že by mi nič už
nebolo treba - to veru nemôžem povedať.
izabella929
toto je dobré jedlo, aj samotné sú pečené zemiaky výborné...ľahká večera..)
dorenika
u babky som jedavala s maslom a solou a acidkom,akurat niekedy maju taku onicom supku