Foto: dvorka
Niečo rýchle z dostupných surovín a nie príliš mastné, s letnými zemiačikmi zo záhradky a uhorkovým šalátom.
porcie
príprava
Postup
-
1
Nastrúhala som si syr, k nemu olúpané hlavičky šampiňónov a nožičku s odkrojeným spodkom. Pridala som soľ a premiešala, potom vajíčka a strúhanku a spravila som hmotu približne rovnakej konzistencie. Teda aby huby boli rovnako všade.
-
2
Z hmoty som si odobrala, urobila guľku a spľacla na placičku a obalila v strúhanke po oboch stranách.
-
3
Všetko som obalila a kým mi placičky oddychovali, pripravila som si zemiačky.
-
4
Včera v záhradke nakopané zemiačky som umyla a kefkou očistila, malinké nechala celé a väčšie nakrájala. Zemiaky už roky parím v tlakovom hrnci a nikdy sa mi nerozvarili a majú senzačnú chuť aj bez soli. Na dno hrnca dám 1 cm horúcej vody, stojanček na sitko, naň položím sitko so zemiakmi a zavriem. Na najväčšom plyne nechám kým hrniec začne fufňať, potom dám plyn na minimum a parím 5 - 7 minút (podľa množstva a veľkosti zemiakov). Plyn vypnem a nechám 10 minút dôjsť, zatiaľ sa mi uvoľní vrchnák.
-
5
Na panvici s troškou oleja si z oboch strán opečiem syrové placky.
-
6
Vyberiem ich na tanier, ani papierovú utierku netreba lebo nie sú mastné.
-
7
Zemiaky sa mi dovarili, nechala som ich dlhšie stáť lebo medzi tým som mala pracovné povinnosti. Ak robím zemiaky na šalát, umyjem ich so šupkou, celé uložím do sitka a parím 10 minút a nechám dôjsť 15 minút. Potom ochladím a ošúpem.
-
8
Ešte uhorky nastúhané na slzičkách s jogurtom zmiešaným s kremžskou horčicou. Je to lepšie ako majonéza.
-
9
Porcia na tanieri. Pre mňa však boli najlepšie tie zemiačky s trochou masla.
Diskusia k receptu