Hráškové rizoto
Hráškové rizoto

Ryža s hráškom a mozzarellou

galbani - fotkagalbani, 12. apríla 2019. Komerčný recept.
Ryža s hráškom a mozzarellou
Foto: galbani

Jednoduchá a chutná večera.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1 bal. (125 g)
30 g
1 kg čerstvý
240 g
60 g
60 g
1 l (vývar z hráškových strukov alebo z bujónovej kocky)
1 ks
1 PL
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ak máte čerstvý hrášok v strukoch, vylúpte ho, struky umyte a asi hodinu ich intenzívne varte. Vývar zo strukov sceďte a použite do rizota. Výsledný pokrm vďaka nemu získa výrazne „hráškovejšiu“ chuť. Ak máte hrášok vylúpaný, teda nie v strukoch, môžete do rizota použiť vývar pripravený z bujónovej kocky.

  2. 2

    V hrnci rozpusťte lyžicu oleja s maslom a orestujte na ňom nadrobno nakrájaný pór a pokrájanú slaninu. Pridajte jemne nasekanú petržlenovú vňať a na koniec hrášok. Prilejte trochu vývaru zo strukov alebo z bujónu a varte 5 minút na miernom ohni.

  3. 3

    Vmiešajte ryžu, osoľte, okoreňte a varte. Podľa potreby dolievajte vývar, postupne, ako ho ryža vsiakne. Ryža by nemala byť rozvarená, skôr tuhšia. Pred servírovaním vmiešajte kúsok masla na zjemnenie, pridajte nastrúhaný syr Gran Gusto a mozzarellu.

    Ryža s hráškom a mozzarellou - obrázok 3

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: