Ryža s hráškom a mozzarellou
Foto: galbani
Jednoduchá a chutná večera.
porcie
príprava
Suroviny
1 bal. (125 g) |
|
30 g |
|
1 kg čerstvý |
|
240 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
1 l (vývar z hráškových strukov alebo z bujónovej kocky) |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 hrsť |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ak máte čerstvý hrášok v strukoch, vylúpte ho, struky umyte a asi hodinu ich intenzívne varte. Vývar zo strukov sceďte a použite do rizota. Výsledný pokrm vďaka nemu získa výrazne „hráškovejšiu“ chuť. Ak máte hrášok vylúpaný, teda nie v strukoch, môžete do rizota použiť vývar pripravený z bujónovej kocky.
- 2
V hrnci rozpusťte lyžicu oleja s maslom a orestujte na ňom nadrobno nakrájaný pór a pokrájanú slaninu. Pridajte jemne nasekanú petržlenovú vňať a na koniec hrášok. Prilejte trochu vývaru zo strukov alebo z bujónu a varte 5 minút na miernom ohni.
- 3
Vmiešajte ryžu, osoľte, okoreňte a varte. Podľa potreby dolievajte vývar, postupne, ako ho ryža vsiakne. Ryža by nemala byť rozvarená, skôr tuhšia. Pred servírovaním vmiešajte kúsok masla na zjemnenie, pridajte nastrúhaný syr Gran Gusto a mozzarellu.
Tiež hráškové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu