Bezlepkové dukátové buchtičky
Foto: 29angella29
Tento recept som našla na
Korzar.sme.sk. Je tam napísaná
bezlepková múka, ja som
použila Schär Gluten Free Mix It
Universal. Ale vydarili Zobraziť celý popisTento recept som našla na
Korzar.sme.sk. Je tam napísaná
bezlepková múka, ja som
použila Schär Gluten Free Mix It
Universal. Ale vydarili sa na prvýkrát.
Zdroj: Varíme s Korzárom
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V mise zmiešame múku, sušené droždie a cukor.
- 2
K múčnej zmesi potom pridáme vlažné mlieko a rozpustené maslo. Vymiešame hladké cesto.
- 3
Cesto zakryjeme a necháme kysnúť približne 45 minút na teplom mieste.
- 4
Z vykysnutého cesta odoberáme kúsky a ukladáme ich vedľa seba na plech, ktorý predtým natrieme maslom alebo olejom. Prípadne cesto rozvaľkáme, položíme na vymastený plech a tam ho pokrájame na malé kocky.
- 5
Nachystané buchtičky na plechu potrieme olejom a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Pečieme dozlatista 15-30 minút podľa rúry.
- 6
K buchtičkám pripravíme krém alebo vanilkový bezlepkový puding. To už je na vás, čo vám chuti najviac. Dobrú chuť.
Tiež dukátové buchtičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu