Bezlepkové dukátové buchtičky
Bezlepkové dukátové buchtičky

Bezlepkové dukátové buchtičky

29angella29 - bez fotky29angella29, 14. marca 2020

Tento recept som našla na Korzar.sme.sk. Je tam napísaná bezlepková múka, ja som použila Schär Gluten Free Mix It Universal. Ale vydarili sa na prvýkrát.
Zdroj: Varíme s Korzárom

60 minút
príprava
15-30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
1  bal.
2  PL
50 g (alebo Hera)
300  ml
Na potretie plechu a cesta:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise zmiešame múku, sušené droždie a cukor.

  2. 2

    K múčnej zmesi potom pridáme vlažné mlieko a rozpustené maslo. Vymiešame hladké cesto.

  3. 3

    Cesto zakryjeme a necháme kysnúť približne 45 minút na teplom mieste.

  4. 4

    Z vykysnutého cesta odoberáme kúsky a ukladáme ich vedľa seba na plech, ktorý predtým natrieme maslom alebo olejom. Prípadne cesto rozvaľkáme, položíme na vymastený plech a tam ho pokrájame na malé kocky.

  5. 5

    Nachystané buchtičky na plechu potrieme olejom a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C. Pečieme dozlatista 15-30 minút podľa rúry.

  6. 6

    K buchtičkám pripravíme krém alebo vanilkový bezlepkový puding. To už je na vás, čo vám chuti najviac. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre