Foto: piglin
Osviežujúci, letný dezert
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť 3 dl vody s 10 dg cukru. Zlatý klas rozmiešame so zvyšnými 3 dl vody, prilejeme do vriacej cukrovej vody, pridáme šťavu z citrónov. Varíme asi 1/2 minúty. Do horúceho krému pridáme maslo, opatrne vmiešame najprv žĺtka (je lepšie žĺtka najprv vymiešať s malým množstvom horúceho krému a potom pridať zvyšok). Zľahka pridáme vyšľahané bielky.
- 2
Do misy nasypeme piškóty, prilejeme ešte teplý krém. Necháme dobre vychladnúť.
- 3
Krém servírujeme do pohárov, dozdobíme lístočkom medovky alebo mäty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu