Citrónový krém

piglin - fotkapiglin, 6. mája 2010
Citrónový krém
Foto: piglin

Osviežujúci, letný dezert

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 dl
10 dg
1 ks
2 ks
5 dg
2 ks
1 bal




Postup

  1. 1

    Dáme variť 3 dl vody s 10 dg cukru. Zlatý klas rozmiešame so zvyšnými 3 dl vody, prilejeme do vriacej cukrovej vody, pridáme šťavu z citrónov. Varíme asi 1/2 minúty. Do horúceho krému pridáme maslo, opatrne vmiešame najprv žĺtka (je lepšie žĺtka najprv vymiešať s malým množstvom horúceho krému a potom pridať zvyšok). Zľahka pridáme vyšľahané bielky.

  2. 2

    Do misy nasypeme piškóty, prilejeme ešte teplý krém. Necháme dobre vychladnúť.

  3. 3

    Krém servírujeme do pohárov, dozdobíme lístočkom medovky alebo mäty.

Diskusia k receptu

dajaana
tak toto bude maškrta - po nedeľnom obede padne ozaj dobre - citrónové múčniky my radi :-)
jerica
Naozaj maškrtka, spravím s ovocím , teraz budú jahôdky , tak to využijem. Mňam .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia