Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín s vlašskými orechmi a slivkovou omáčkou

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 27. septembra 2023

Rýchly obed pre gurmánov si môžeme pripraviť aj doma. Na grilovanie môžeme použiť kontaktný gril alebo grilovaciu panvicu, ktorá sa v každej domácnosti Zobraziť celý popisRýchly obed pre gurmánov si môžeme pripraviť aj doma. Na grilovanie môžeme použiť kontaktný gril alebo grilovaciu panvicu, ktorá sa v každej domácnosti určite nájde.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (syr s bielou plesňou na povrchu)
Koreniaca zmes:
štipka
štipka
štipka
štipka
1 ČL
2 ČL
podľa chuti
4  PL
Domáca slivková omáčka:
5 PL
150 ml
2 PL
na hrot noža (cejlónska)
štipka
štipka
Ešte potrebujeme:
2 hrste
10 ks
2 PL (na zemiaky)
vetvička (čerstvá)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si koreniacu zmes. Do misky nalejeme olivový olej, pridáme koreniny a bylinky, podľa chuti osolíme a premiešame, aby sme dostali hustejšiu zmes na natieranie syra.

  2. 2

    Domácu slivkovú omáčku uvaríme z lekváru. Vložíme ho na dno menšieho kastrólika, zalejeme vodou a za stáleho miešania 2-3 minúty povaríme, aby sme dosiahli redšiu konzistenciu. Pridáme citrónovú šťavu, mletú škoricu, korenie, necháme prejsť varom a odstavíme zo zdroja tepla.

  3. 3

    Vlašské orechy nadrobno nasekáme a opražíme na suchej panvici. Preložíme do inej nádoby a odložíme bokom.

  4. 4

    Zemiaky nakrájame na mesiačiky, osušíme, osolíme, potrieme olejom a posypeme rascou. Dáme na gril alebo opečieme na panvici (ak opekáme na panvici, môžeme predvariť v osolenej vode).

  5. 5

    Hermelíny natrieme koreniacou zmesou, dáme na gril alebo panvicu a grilujeme z oboch strán cca 1-2 minúty, kým sa na syre nevytvorí chrumkavá zlatistá kôrka. Sledujeme, aby syr nepraskol a nedošlo k vytečeniu krémového obsahu.

  6. 6

    Na tanier naservírujme opečené zemiaky, hermelín, všetko prelejeme slivkovou omáčkou, posypeme opraženými orechmi a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

farbuska
Fajn recept - vďaka. Rada robievam grilované syry na rozličný spôsob, urobím aj takto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia