Cisárske trhance

banjolin - bez fotkybanjolin, 20. januára 2015

Toto je veľmi obľúbený rakúsky recept. V origináli sa volá "keiserschmarrn", po našom by som to ešte nazvala piškótové trhance s jablkovým pyré. Rýchla Zobraziť celý popisToto je veľmi obľúbený rakúsky recept. V origináli sa volá "keiserschmarrn", po našom by som to ešte nazvala piškótové trhance s jablkovým pyré. Rýchla ľahká pochúťka. V mojej kuchyni sa podáva aj ako dezert po sviatočnom jedle.

2
porcie
20 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

40 g
4 ks
200 g
300 ml
30 g
štipka štipka
30 g




Postup

  1. 1

    V jednej miske zmiešame múku, cukor, žĺtky, štipku soli a mlieko na husté tekuté cesto.

  2. 2

    V druhej mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a opatrne vmiešame do cesta.

  3. 3

    Vo veľkej plochej panvici si roztopíme maslo, pomaly nalievame cesto a opečieme z oboch strán.

  4. 4

    Panvicu s opečenou omeletou vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov - najlepšie horkovzduch, ak máte tú možnosť. Piecť cca 10-12 min. do zlatista.

  5. 5

    Omeletu vyberieme na tanier a dvoma vidličku mi ju potrháme na (márne) nepravidelné kúsky. Teraz pridáme hrozienka, zmiešame a vložíme späť do ešte teplej rúry.

  6. 6

    Po minúte vyberieme, naservírujeme na taniere, posypeme práškovým cukrom a podávame s jablkovým pyré alebo obľúbeným kompótom.

Diskusia k receptu

horvik
Oma nam to pravidelne robila. Bolo to vyborne. Len ona to nedavala zapiect, ale robila to ako lievance. Diky za pripomenutie super dezertu. Zajtra robim aj ja.
pacik
Kedysi som robievala a potom na ne zabudla, vďaka za pripomenutie :-)
sovka62
Mne ako decku robievala mama mojej kamarátky, Rakúšanka. Ale nezapekala. Keď sa upiekol zospodu, rovno na panvici ho roztrhala dvomi vidličkami, ešte chvíľu miešala a prevracala a podávala ho s čerstvým popučeným ovocím (jahody, maliny, ríbezle a pod,.) alebo s džemom.
používateľ nemá avatar
hag
hag
Mne ho tiež robievala nagymama. Tiež nezapekala, len keď sa zospodu opiekol, potrhala, poprevracala a podávala mi ho s kompótovými slivkami, lekvárom alebo ak nebolo ovocie, poliala ovocným sirupom a posypala práškovým cukrom. Bola som ešte malá a veľakrát som na to myslela, len som nevedela, čo všetko išlo do toho cesta. Pamätám si len jeho hustotu pred pečením :)
paeva
aj my sme kedysi robili "šmorňu" ale z palôacinkového cesta takého hustejšieho, mama slúžili v Rakúsku a recept je odtiaľ. jedli sme ho s kompotom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia