Cisárske trhance

banjolin - bez fotkybanjolin, 20. januára 2015

Toto je veľmi obľúbený rakúsky recept. V origináli sa volá "keiserschmarrn", po našom by som to ešte nazvala piškótové trhance s jablkovým pyré. Rýchla ľahká pochúťka. V mojej kuchyni sa podáva aj ako dezert po sviatočnom jedle.

2
porcie
20 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

40 g
4 ks
200 g
300 ml
30 g
štipka štipka
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V jednej miske zmiešame múku, cukor, žĺtky, štipku soli a mlieko na husté tekuté cesto.

  2. 2

    V druhej mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a opatrne vmiešame do cesta.

  3. 3

    Vo veľkej plochej panvici si roztopíme maslo, pomaly nalievame cesto a opečieme z oboch strán.

  4. 4

    Panvicu s opečenou omeletou vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov - najlepšie horkovzduch, ak máte tú možnosť. Piecť cca 10-12 min. do zlatista.

  5. 5

    Omeletu vyberieme na tanier a dvoma vidličku mi ju potrháme na (márne) nepravidelné kúsky. Teraz pridáme hrozienka, zmiešame a vložíme späť do ešte teplej rúry.

  6. 6

    Po minúte vyberieme, naservírujeme na taniere, posypeme práškovým cukrom a podávame s jablkovým pyré alebo obľúbeným kompótom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mne ako decku robievala mama mojej kamarátky, Rakúšanka. Ale nezapekala. Keď sa upiekol zospodu, rovno na panvici ho roztrhala dvomi vidličkami, ešte chvíľu miešala a prevracala a podávala ho s čerstvým popučeným ovocím (jahody, maliny, ríbezle a pod,.) alebo s džemom.
Oma nam to pravidelne robila. Bolo to vyborne. Len ona to nedavala zapiect, ale robila to ako lievance. Diky za pripomenutie super dezertu. Zajtra robim aj ja.
Kedysi som robievala a potom na ne zabudla, vďaka za pripomenutie :-)