Toto je veľmi obľúbený rakúsky recept. V origináli sa volá "keiserschmarrn", po našom by som to ešte nazvala piškótové trhance s jablkovým pyré. Rýchla Zobraziť celý popisToto je veľmi obľúbený rakúsky recept. V origináli sa volá "keiserschmarrn", po našom by som to ešte nazvala piškótové trhance s jablkovým pyré. Rýchla ľahká pochúťka. V mojej kuchyni sa podáva aj ako dezert po sviatočnom jedle.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V jednej miske zmiešame múku, cukor, žĺtky, štipku soli a mlieko na husté tekuté cesto.
- 2
V druhej mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a opatrne vmiešame do cesta.
- 3
Vo veľkej plochej panvici si roztopíme maslo, pomaly nalievame cesto a opečieme z oboch strán.
- 4
Panvicu s opečenou omeletou vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov - najlepšie horkovzduch, ak máte tú možnosť. Piecť cca 10-12 min. do zlatista.
- 5
Omeletu vyberieme na tanier a dvoma vidličku mi ju potrháme na (márne) nepravidelné kúsky. Teraz pridáme hrozienka, zmiešame a vložíme späť do ešte teplej rúry.
- 6
Po minúte vyberieme, naservírujeme na taniere, posypeme práškovým cukrom a podávame s jablkovým pyré alebo obľúbeným kompótom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu