Foto: elixir
Jedna z mnohých variácií... v krémovej verzii s cesnakom a drožďovými vločkami.
2-3
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (menší) |
|
1 ks |
|
1 strúčik (väčší) |
|
1 ks (väčší) |
|
5 PL (alebo mliečna) |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(alebo čerstvá) |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Nachystáme suroviny. Zemiaky nakrájame na kocky, cibuľu pokrájame na drobno a z karfiolu odrežeme ružičky.
-
2
Na cesnakovom oleji opražíme cibuľu. Keď bude sklovitá, pridáme zemiaky a chvíľku pražíme.
-
3
Všetko zalejeme litrom vody, pridáme ružičky karfiolu a soľ. Necháme variť 15 minút prikryté.
-
4
Následne pretlačíme do polievky cesnak.
-
5
Pridáme majorán, rascu, čierne korenie a drožďové vločky. Dobre premiešame. Pridáme aj sójovú smotanu a ešte 5 minút varíme.
-
6
Potom odoberieme zopár ružičiek z hrnca a zvyšný obsah rozmixujeme.
-
7
Dáme na taniere, posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
@tatranocka Ďakujem Ti za tip :) Zemiakové knedličky sú moc fajn nápad, skúsim ich tiež potom ešte dodatočne pridať, veľmi by sa sem hodili.
@frezia verím, že Ti bude chutiť :)
@dogagador :)
@janger to znie dobre, teda ja mäso nejem, ale milý by sa tešil aj takým úpravám... tú šunku si viem predstaviť, že by som preňho aj trošku opražila. Ja som najskôr myslela, že si hovorila o koreniach. :) Ďakujem Ti za tipy. :)