Na Silvestrovské maškrtenie.
50
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g, varené v šupke | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| na potrenie | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| na posypanie , mak, sezam, ľanové semiačka | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme najemno postrúhané zemiaky, soľ a zmäknutý tuk. Vypracujeme cesto a hneď ho rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm. Vykrajujeme kolieska, ktoré by mali byť o niečo väčšie ako kolieska klobáse.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Okraj cesta potrieme vajíčkom a do stredu vložíme koliesko klobásy /hrubé asi ako cesto 3-4mm/.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Na klobásu položíme druhé koliesko cesta a vidličkou pritlačíme okraje.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Poukladáme na plech vystlaný papierom, natrieme vajíčkom, posypeme rascou /makom, ľanom.../ a dáme piecť do vyhriatej rúry.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


@mariaklara - skôr sa nedalo, lebo som ich aj ja robila len na Silvestra :)
A prajem rok plný zdravia.