Foto: ailuj82
Na Silvestrovské maškrtenie.
50
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
250 g |
|
3 čl |
|
300 g, varené v šupke |
|
150 g |
|
na potrenie |
|
1 čl |
|
na posypanie , mak, sezam, ľanové semiačka |
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme najemno postrúhané zemiaky, soľ a zmäknutý tuk. Vypracujeme cesto a hneď ho rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm. Vykrajujeme kolieska, ktoré by mali byť o niečo väčšie ako kolieska klobáse.
-
2
Okraj cesta potrieme vajíčkom a do stredu vložíme koliesko klobásy /hrubé asi ako cesto 3-4mm/.
-
3
Na klobásu položíme druhé koliesko cesta a vidličkou pritlačíme okraje.
-
4
Poukladáme na plech vystlaný papierom, natrieme vajíčkom, posypeme rascou /makom, ľanom.../ a dáme piecť do vyhriatej rúry.
@mariaklara - skôr sa nedalo, lebo som ich aj ja robila len na Silvestra :)
A prajem rok plný zdravia.