Foto: fimp
20-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Keď chytá zlatavú farbu, pridáme sáčok mrazeného hrášku.
- 2
Chvíľu ho opražíme, potom podlejeme vodou a necháme podusiť do mäkka (asi 20min.). Dolejeme vodou tak, aby bol všetok hrášok zaliaty a necháme trošku prevariť.
- 3
Nakoniec pridáme roztlačený cesnak, lístky špenátu, avokádo, bazalku a soľ a necháme chvíľu pod pokrievkov, aby sa uvoľnili chute.
- 4
Následne všetko spolu rozmixujeme na kašu. Zalejeme vodou (podľa toho akú chceme polievku hustú) a pridáme bujón. Polievku necháme prevariť a môžeme podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu