Hrášková polievka s avokádom a špenátom

fimp - fotkafimp, 22. júla 2015
Hrášková polievka s avokádom a špenátom
Foto: fimp
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
1 ks
1/2 ks (zrelé)
2 hrste




Postup

  1. 1

    V hrnci si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Keď chytá zlatavú farbu, pridáme sáčok mrazeného hrášku.

  2. 2

    Chvíľu ho opražíme, potom podlejeme vodou a necháme podusiť do mäkka (asi 20min.). Dolejeme vodou tak, aby bol všetok hrášok zaliaty a necháme trošku prevariť.

  3. 3

    Nakoniec pridáme roztlačený cesnak, lístky špenátu, avokádo, bazalku a soľ a necháme chvíľu pod pokrievkov, aby sa uvoľnili chute.

  4. 4

    Následne všetko spolu rozmixujeme na kašu. Zalejeme vodou (podľa toho akú chceme polievku hustú) a pridáme bujón. Polievku necháme prevariť a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

robk
Nedávno som ju dovaril a práve dojedol. Je jedným slovom fantasticka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia