Foto: oco
Mladá kapusta je dobrá na veľa spôsobou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu očistíme,nakrájame na tenké rezance,paradajky sparíme,olúpeme a nakrájame na drobné kocky,slaninu na pásiky,klobásku a očistené zemiaky na malé kocky a cibuľu nadrobno.
- 2
Na oleji opražíme slaninu,potom pridáme klobásku,keď sú vyškarené tak ich vyberieme na tanier.Do výpeku dáme restovať cibuľu,pridáme zelenú papriku,potom zarezanú kapustu, na kocky nakrájané zemiaky,osolíme ,dáme soľ,korenie ,podlejeme vodou a dusíme.Keď je kapusta polomäkká pridáme paradajky,dochutíme a dusíme do mäkka.
- 3
Dusená kapusta je hotová.Podávame ju len tak,alebo s pečenými rebrami,alebo s odloženou opečenou slaninkou s klobáskou,každému podľa jeho chuti.Dobrú chuť.
- 2
Diskusia k receptu