Mäsové fašírky s párkom a s paradajkovým šalátom
Foto: kristtin
Niečo pre mäsožravcov...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do veľkej misky zmiešame mleté mäso, nakrájané hríby, nakrájanú mrkvu, cibuľu, vňať, cesnak ( pridajte podľa toho ako ľúbite cesnakové, ja dávam 2 strúčiky ) a ešte raz premiešajte. Dochuťte soľou, čiernym korením a worcesterskou omáčkou. Zmes je pripravená.
- 2
Pripravte si papier na pečenie a vyhrejte rúru na 180 stupňov. Ugúľajte si fašírku a do stredu ( nie vždy sa mi to podarí presne :) vtlačte polovicu párku. Dogúľajte aby sa fašírka uzatvorila.
- 3
Do tanierika si pripravte ovsené otruby - je to náhrada múky. Fašírku v nej obaľte, dajte na papier a potrite vajíčkom. Dávame piecť asi na 20-30 min. Fašírka je väčšia a chceme aby sa vnútri dobre prepiekla. Ja robievam tieto fašírky dlhé asi 8cm a do výšky cca 6 cm. Namiesto párku môžete do vnútra fašírky dať aj na tvrdo uvarené vajce. Aj takú variantu robievam.
- 4
Vyberieme z trúby a podávame so šalátom. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu