Foto: aleana
Suroviny
Trená hmota: | |
60 g |
|
120 g |
|
10 g |
|
65 ml |
|
125 g |
|
4 g |
|
z 1/2 citróna strúhaná |
|
1 ks |
|
Krém: | |
80 g |
|
160 g 33 % |
|
220 g |
|
Postup
-
1
Trená hmota Postup - vajcia s cukrom práškovým aj vanilínovým vyšľaháme, pridáme múku s kypriacim práškom a postrúhanou citrónovou kôrou, mlieko a nakoniec prilejeme rozpustený nie horúci palmarín. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút do svetlohnedej farby. Po upečení rozkrojíme na dve časti. Na jednu časť plátu rozotrieme jahodovým džemom, poukladáme jahody, rozotrieme krém a priložíme druhý plát, necháme stuhnúť. Po stuhnutí rozotrieme citrónovú polevu. A vhodne dozdobíme.
- 2
Krém: čokoládu rozpustíme a zmiešame z tekutou smotanou. Necháme mierne vychladnúť a primiešame vyšľahanú šľahačku.
- 3
Citrónová poleva: 20 g bielok, 150 g cukor práškový, 20 g citrónová šťava. Postup – všetko spolu dobre vymiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len by som rada povedala, že keďže nebol uvedený rozmer plechu, ja som si tipla na menší a asi mal byť veľký, cesto mám hrubšie akoby sa na taký jemný koláč patrilo...
Tiež neviem, ako to malo byť s tou plnkou/krémom, veď keď som uvedené množstvá spolu zmiešala, bolo to úplne riedke, vôbec sa to nedalo použiť ako krém na plnenie. Tak som hmotu odložila, polejeme si tým jahody a ušľahala novú šlahačku a postrúhala bielu čokoládu na vrch.
Inak ďakujem za recept. Pekný deň.
Je možné, že v gramáži krému bude překlep. Co to vyzkoušet naopak: 160 g čokolády, 80 g šlehačky - rozpustit, nechat ochladit víc, aby teplé nerozpustilo ušlehanou šlehačku. Pak smíchat s ušlehanou šlehačkou. S gramáží se dá vyhrát na 200 g čokolády, 100 g šlehačky a pak 250 g šlehačky ušlehat. To vypiluješ.