Citrónové rezy s jahodami

aleana - fotkaaleana, 27. marca 2012
Citrónové rezy s jahodami
Foto: aleana

Suroviny

Trená hmota:
60 g
120 g
10 g
65 ml
125 g
4 g
z 1/2 citróna strúhaná
1 ks
Krém:
80 g
160 g 33 %
220 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Trená hmota Postup - vajcia s cukrom práškovým aj vanilínovým vyšľaháme, pridáme múku s kypriacim práškom a postrúhanou citrónovou kôrou, mlieko a nakoniec prilejeme rozpustený nie horúci palmarín. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút do svetlohnedej farby. Po upečení rozkrojíme na dve časti. Na jednu časť plátu rozotrieme jahodovým džemom, poukladáme jahody, rozotrieme krém a priložíme druhý plát, necháme stuhnúť. Po stuhnutí rozotrieme citrónovú polevu. A vhodne dozdobíme.

  2. 2

    Krém: čokoládu rozpustíme a zmiešame z tekutou smotanou. Necháme mierne vychladnúť a primiešame vyšľahanú šľahačku.

  3. 3

    Citrónová poleva: 20 g bielok, 150 g cukor práškový, 20 g citrónová šťava. Postup – všetko spolu dobre vymiešame.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: