Citrónové rezy s jahodami

aleana - fotkaaleana, 27. marca 2012
Citrónové rezy s jahodami
Foto: aleana

Suroviny

Trená hmota:
60 g
120 g
10 g
65 ml
125 g
4 g
z 1/2 citróna strúhaná
1 ks
Krém:
80 g
160 g 33 %
220 g




Postup

  1. 1

    Trená hmota Postup - vajcia s cukrom práškovým aj vanilínovým vyšľaháme, pridáme múku s kypriacim práškom a postrúhanou citrónovou kôrou, mlieko a nakoniec prilejeme rozpustený nie horúci palmarín. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút do svetlohnedej farby. Po upečení rozkrojíme na dve časti. Na jednu časť plátu rozotrieme jahodovým džemom, poukladáme jahody, rozotrieme krém a priložíme druhý plát, necháme stuhnúť. Po stuhnutí rozotrieme citrónovú polevu. A vhodne dozdobíme.

  2. 2

    Krém: čokoládu rozpustíme a zmiešame z tekutou smotanou. Necháme mierne vychladnúť a primiešame vyšľahanú šľahačku.

  3. 3

    Citrónová poleva: 20 g bielok, 150 g cukor práškový, 20 g citrónová šťava. Postup – všetko spolu dobre vymiešame.

Diskusia k receptu

kucharka
Dnes upečené, veľmi dobré a tuším, že zajtra, také trochu odležané, budú ešte lepšie.
Len by som rada povedala, že keďže nebol uvedený rozmer plechu, ja som si tipla na menší a asi mal byť veľký, cesto mám hrubšie akoby sa na taký jemný koláč patrilo...
Tiež neviem, ako to malo byť s tou plnkou/krémom, veď keď som uvedené množstvá spolu zmiešala, bolo to úplne riedke, vôbec sa to nedalo použiť ako krém na plnenie. Tak som hmotu odložila, polejeme si tým jahody a ušľahala novú šlahačku a postrúhala bielu čokoládu na vrch.
Inak ďakujem za recept. Pekný deň.


1x haji
haji
@kucharka (6.4.2020 19:37)
Je možné, že v gramáži krému bude překlep. Co to vyzkoušet naopak: 160 g čokolády, 80 g šlehačky - rozpustit, nechat ochladit víc, aby teplé nerozpustilo ušlehanou šlehačku. Pak smíchat s ušlehanou šlehačkou. S gramáží se dá vyhrát na 200 g čokolády, 100 g šlehačky a pak 250 g šlehačky ušlehat. To vypiluješ.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia