Polievka z pečeného baklažánu s parmezánom
Foto: nazarboncuk
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr upečieme baklažán: umyjeme ho a na viacerých miestach prepichneme nožom. Vložíme do vyhriatej rúry (220 °C) a pečieme asi hodinu, kým nezmäkne. Potom ho necháme mierne vychladnúť, ošúpeme a necháme odkvapkať. Nakrájame na malé kúsky.
- 2
V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka. Potom pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľu miešame. Pridáme dužinu z baklažánov, nakrájané paradajky, bazalku, zalejeme vývarom a varíme na miernom ohni asi 30 minút.
- 3
Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a na záver ešte môžeme zjemniť dvoma-troma lyžicami mlieka. Ešte necháme prejsť varom, ak treba osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
- 4
Polievku podávame s nastrúhaným parmezánom a nasucho opečenými krajcami chleba. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
koláčov:-)