Polievka z pečeného baklažánu s parmezánom

nazarboncuk - fotkaNazarboncuk, 19. novembra 2012 8:22
Ďalšie recepty »
4
porcie
60 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr upečieme baklažán: umyjeme ho a na viacerých miestach prepichneme nožom. Vložíme do vyhriatej rúry (220 °C) a pečieme asi hodinu, kým nezmäkne. Potom ho necháme mierne vychladnúť, ošúpeme a necháme odkvapkať. Nakrájame na malé kúsky.

  2. 2

    V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka. Potom pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľu miešame. Pridáme dužinu z baklažánov, nakrájané paradajky, bazalku, zalejeme vývarom a varíme na miernom ohni asi 30 minút.

  3. 3

    Hotovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a na záver ešte môžeme zjemniť dvoma-troma lyžicami mlieka. Ešte necháme prejsť varom, ak treba osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.

  4. 4

    Polievku podávame s nastrúhaným parmezánom a nasucho opečenými krajcami chleba. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist