Čokoládová torta s mandarinkami a šľahačkou

ptroci - fotkaptroci, 26. apríla 2010
Čokoládová torta s mandarinkami a šľahačkou
Foto: ptroci

Ovocná torta, ktorá chutí nie len malým ale i veľkým maškrtníkom.

8
porcií
40 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

130 g
220 g
6 ks
6 ks
130 g
500 g
200 ml
1 ks
500 ml
2 ks
40 ml
75 g
130 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslom vytrieť spodok okrúhlej pečiacej formy na torty o priemere 26cm. Trúbu predohriať na 180°C. Mäkké maslo dopenista vymiešať so 100g cukru, soľou, škoricou. Postupne vmiešavať po 1 žĺtka. Horkú čokoládu rozlámať a roztopiť vo vodnom kúpeli. Nechať krátko vychladiť a vmiešať do maslového cesta. Bielka vyšľahať do tuha a postupne pridávať 100g cukru. Pridať do maslovej hmoty. Nakoniec pridať preosiatu múku a zľahka vmiešať. Cesto dať do formy a piecť 50-60 minút. Po upečení vyklopiť a nechať vychladiť.

  2. 2

    Mandarínky ocediť a do ocedených pridať pomarančový likér. Pár mandarínok nechať na ozdobu. Vanilkový struk rozrezať a semienka zmiešať s 20g cukru. Vyšľahať šľahačku so stužovačom. Do polovice šľahačky vmiešať mandarínky do druhej polovice vaječný koňak.

  3. 3

    Tortový korpus rozdeliť na polovicu. Spodnú časť potrieť mandarínkovou šľahačkou, zakryť hornou časťou korpusu, ktorý potrieme ¾ šľahačky s vaječným koňakom (aj okolo). Zbytok šľahačky dať do šprice a vrch ozdobíme veľkými ružami. Na záver ozdobíme odloženými mandarínkami a posypeme čokoládovými hoblinkami.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Nemecká kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

forneta
mnáám... hééj... wy mi tu takéé chúútky robi nebudetee.... =)) xDxDxD anoo... boše ja nemošem... mám 100 chutíí si ju dať teras... xDxDxD
cistinka
obdivujem tvoju šikovnosť...ale už som sa rozhodla, že aj ja skúsim dajakú tortu upiecť...raz musím začať :-)
marlen
@ptroci , zdá sa mi, alebo je to pravda, že iba štippka múky? to by bol potom ten môj pravý zákusok :))))
tinca
Ja už sem nemôžem chodiť, to je hotová katastrofa, jedno lepšie od druhého.
marienka44
Nemám pomarancovy liker, mozem ho nahradit rumom? Co sa stane so semiackami z van. struku? V recepte nie je napisane, kde ich mame po pridani do 20 g cukru zamiesat?
ptroci
Ďakujem za upozornenia :) Múky je 130 g. Už som to doplnila. Pomarančový likér je lepšie vynechať než ho nahradzovať rumom. Ja tam dávam miesto neho len šťavu s pomaranča.
Semiačka z vanilkového struku sa môžu zmiešať s vanilkovým cukrom alebo ich môžeš pridať i priamo do cesta. Prípadne sa môže nahradiť vanilkový struk vanilkovým cukrom.
ptroci
@cistinka : Ďakujem :) Pečenie a varenie je moja vášeň. Veľmi ma to baví robiť jedlom radosť blízkym a známym :)
ptroci
@marienka44 : až teraz som ten dotaz správne pochopila :) Semienka z vanilkového struku patria do cesta.
marlen
tak vďaka za odpoveď, našťastie tam nejde priveľa múky:)))))
3sandra3
taká fatálna otázka... na akom struháku sa strúhajú čokoládové hobliny?? priznám sa, neviem to
ptroci
to tiež neviem :( Ale kupujem ich už hotové v ocbchode :) (predáva ich Lidl). Prípadne klasicky nastruham čokoladu a posypem.
3sandra3
ano, tiež strúham čokoládu, len som chcela také väčšie hobiny... dobre, kúpim v Lidli hotové...dakujem