Foto: ptroci
Ovocná torta, ktorá chutí nie len malým ale i veľkým maškrtníkom.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslom vytrieť spodok okrúhlej pečiacej formy na torty o priemere 26cm. Trúbu predohriať na 180°C. Mäkké maslo dopenista vymiešať so 100g cukru, soľou, škoricou. Postupne vmiešavať po 1 žĺtka. Horkú čokoládu rozlámať a roztopiť vo vodnom kúpeli. Nechať krátko vychladiť a vmiešať do maslového cesta. Bielka vyšľahať do tuha a postupne pridávať 100g cukru. Pridať do maslovej hmoty. Nakoniec pridať preosiatu múku a zľahka vmiešať. Cesto dať do formy a piecť 50-60 minút. Po upečení vyklopiť a nechať vychladiť.
- 2
Mandarínky ocediť a do ocedených pridať pomarančový likér. Pár mandarínok nechať na ozdobu. Vanilkový struk rozrezať a semienka zmiešať s 20g cukru. Vyšľahať šľahačku so stužovačom. Do polovice šľahačky vmiešať mandarínky do druhej polovice vaječný koňak.
- 3
Tortový korpus rozdeliť na polovicu. Spodnú časť potrieť mandarínkovou šľahačkou, zakryť hornou časťou korpusu, ktorý potrieme ¾ šľahačky s vaječným koňakom (aj okolo). Zbytok šľahačky dať do šprice a vrch ozdobíme veľkými ružami. Na záver ozdobíme odloženými mandarínkami a posypeme čokoládovými hoblinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Semiačka z vanilkového struku sa môžu zmiešať s vanilkovým cukrom alebo ich môžeš pridať i priamo do cesta. Prípadne sa môže nahradiť vanilkový struk vanilkovým cukrom.