Zeler

Zeler ako ingrediencia v receptoch:

  • Brokolicová polievka

    Brokolicová polievka

    Môj sviatočný obed. Pre mňa je každý deň sviatočný

  • Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous vide na 25 hodín pri 72 °C. Uvarené mäso vyberieme, natrieme ho zmesou oleja, cesnaku, rozmarínu a dáme krátko zapiecť.

  • Zemiakový krém s mäsovými knedličkami

    Zemiakový krém s mäsovými knedličkami

    Máme tu horúceho kandidáta na titul víťaza o najlepšiu jesennú polievku! Je výdatná, chutná a rýchla. Môžete sa rovno pustiť do varenia.

  • Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

    Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

    V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajkový pretlak a opäť krátko opražíme. Potom pridáme celé čierne a nové korenie a bobkový list, po opražení do zlatohneda...

  • Tŕňová koruna - zelenina v aspiku

    Tŕňová koruna - zelenina v aspiku

    Je to môj prvý pokus o aspik. Možno ho urobiť väčšie množstvo, uložiť do chladu, rôzne ochutiť a kombinovať. Osvieži aj zasýti.

  • Zemiaky mám rád: Zemiaky s rajčinovou omáčkou

    Zemiaky mám rád: Zemiaky s rajčinovou omáčkou

    Zemiaky môžem jesť každý deň, ale túto kombináciu som použil prvý raz.

  • Bramboračka s bedlou (fotorecept)

    Bramboračka s bedlou (fotorecept)

    Tak když jsem chtěl ukázat bedlu na klacíku psal i o polévce. Vím, že tu je polévek tolik, že by je člověk za celý život neuvařil ale dělám jí rád a s bedlou jsem ji dělal...

  • V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté

    V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté

    Filety zo zubáča umyjeme v studenej vode a osušíme, pinzetou vytiahneme kostičky. Filety rozkrojíme na 2 rovnaké časti, na koži spravíme hlboké zárezy, porcie osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom, zabalíme do tenkých a dlhších pásov slaniny a odložíme do...

  • Talianske kuracie rizoto

    Talianske kuracie rizoto

    Talianske krémové rizoto z ryže arborio, pripravené na víne s Podravkou grill classic, môžete podávať len s úsmevom a dobrou náladou. Tá predsa k Taliansku patrí!

  • Zemiaky s opraženou cibuľou

    Zemiaky s opraženou cibuľou

    Mám rád jednoduché jedlá. Asi preto, že som ich jedol od mala. Toto je večera hodná kráľa.

  • Teľacia roláda

    Teľacia roláda

    Nepochybujte o tom, že vaši hostia pri spoločnom stole veľmi ocenia a neskôr budú s láskou spomínať na túto jemnú a šťavnatú roládu z teľacieho mäsa s krásnymi pásikmi zelených špenátových listov a pancetty.

  • Pohánková polievka so zeleninou (fotorecept)

    Pohánková polievka so zeleninou (fotorecept)

    Zeleninu očistíme a nakrájame na jemné kocky. Najemno nasekanú cibuľu opražíme na masle spolu s olejom, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a spolu opečieme.

  • Masové ďábelské toasty

    Masové ďábelské toasty

    Moje recepty najdete na https://inkitchenopen. blogspot. cz/ Vždycky jsem měla ráda konzervu Ďábelské toasty. Na topinky prostě nejlepší. Zkoušla jsem už několik receptů, ale nikdy to nebylo úplně to, co mi chutnalo jako ty koupené.

  • Hovädzie s omáčkou z koreňovej zeleniny

    Hovädzie s omáčkou z koreňovej zeleniny

    Velmi jednoduché a chutné jedlo :-) Pre mňa vlastne taká zjednodušená hovädzia sviečková :-)

  • Polievka môjho detstva (fotorecept)

    Polievka môjho detstva (fotorecept)

    Mám na jazyku chuť a v nose cítim vôňu zeleninovej polievky, ktorú mama robievala veľmi často. Najviac mi v nej chutili gombolce - guľky s opraženým rožkom a petržlenovou vňaťkou. Robila ju na masle. Niektorý...

  • Pečený zeler s kôprovou omáčkou (fotorecept)

    Pečený zeler s kôprovou omáčkou (fotorecept)

    Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz dôkladne vymiesime a vytvarujeme bochník. Prikryjeme utierkou a necháme 20 minút podkysnúť. Pečieme 30 minút v rozohriatej peci pri 200...

  • Fileta zo sumca s cviklovými lievancami

    Fileta zo sumca s cviklovými lievancami

    Filety zo sumca očistíme, z vody, koreňovej zeleniny, byliniek a zo soli pripravíme vývar, ktorý po uvarení scedíme. Do takto pripraveného vývaru vložíme filety zo sumca, ktoré pomaly pošírujeme (teplota vývaru sa pohybuje...

  • Kohút na víne - Coq au vin

    Kohút na víne - Coq au vin

    Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom rozhodne nešetríme, nakoľko od neho sa odvíja výsledný chuťový zážitok. Ak nemáme po ruke napr. nejaký pinot noir, môžeme ho kľudne nahradiť našim silným...

  • Zelerovo-vajíčková nátierka / šalát (fotorecept)

    Zelerovo-vajíčková nátierka / šalát (fotorecept)

    … a čas kráča míľovými krokmi. V tohoročnú prvú júlovú nedeľu som po tridsiatich rokoch navštívil Božice u Znojma a v nich našich milých priateľov Ančurku a Boříka Čadových. Privítali nás ako na malej svadbe. Mimo...

  • Rustikálne morčacie stehno na plechu

    Rustikálne morčacie stehno na plechu

    Keď si chcete trošku obzvláštniť recept z mäsa, pridajte k nemu veľa zeleniny posypanej Podravkou na pečenú zeleninu. Prevonia celý váš byt neodolateľnou vôňou.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist