Zeler

Zeler ako ingrediencia v receptoch:

  • Sviečková omáčka bez múky

    Sviečková omáčka bez múky

    Zdravšia alternatíva obľúbeného jedla po mojom. Mäsko si dajte kto aké máte radi. Ja dávam obvykle sviečkovicu, ale často aj chudšie bravčové, niekedy aj zajaca alebo bažanta.

  • Celeráček

    Celeráček

    Salát to není, pomazánka také ne, je to prostě celeráček :-) Chuťovka z celeru, kterou bude každý, kdo rád celer, dělat už stále a pořád. Hodí se jak k třeba k večeři, ...

  • Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou

    Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou

    Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky, osolíme a na oleji prudko opečieme zo všetkých strán, aby sa mäso zvonku uzavrelo, ale vnútri zostalo šťavnaté.

  • Polievka z údeného mäsa so zemiakami (fotorecept)

    Polievka z údeného mäsa so zemiakami (fotorecept)

    Tak na tento variant obľúbenej slovenskej polievky ma inšpiroval švagor Luxi. Podobne, ako môj otec Tati, B. P. , aj on totiž miluje krúpy, alias „geršle“, od jaterníc, cez polievky, ...

  • Recept bez obrázku

    Rurálna polievka strýca Kolomana

    Túto polievku ma naučil variť strýco Koloman, rodák z Bátoviec. Vždy o sebe vravel, že nepochádza z dediny, ale "z rurálneho prostredia" a tak sa aj polievka tak volá.

  • Kuřecí polévka s domácími nudlemi

    Kuřecí polévka s domácími nudlemi

    Kuřecí skelety dáme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu, omytou cibuli i se slupkou, koření, bylinky a zalijeme studenou vodou. Pozvolna vaříme bez pokličky a sbíráme pěnu. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme nadrobno.

  • Hydinový vývar s chuťou Talianska

    Hydinový vývar s chuťou Talianska

    Mäsový vývar je stará, dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Ešte z detstva si pamätám, že musel byť každú nedeľu - kurací alebo hovädzí, výnimočne iba zeleninový. Potom som mala obdobie, že som...

  • Recept bez obrázku

    Polievka z homára

    Z homárieho trupu si pripravíme super polievku.

  • Recept bez obrázku

    Klopsy na smotane

    Ďakujem Viera1 a pánovi Fedorovi Malíkovi za rekonštrukciu receptu. Poznám to z kúpeľov, robili to so smotanovou omáčkou a občas aj so šunkovou omáčkou.

  • Bezlepkové cestoviny Bolognese

    Bezlepkové cestoviny Bolognese

    Koľkokrát ste sa sami seba spýtali, čo dnes navariť? Bezlepkové cestoviny Bolognese sú náš tip na dobrú bezlepkové večeru. Príprava je trochu časovo náročná, ale ak ich navaríte viac, ostanú vám aj na druhý deň....

  • Bavorská krémová polievka

    Bavorská krémová polievka

    Keďže vonku je sychravé novembrové počasie napriek tomu, že je máj - chcela som na zahriatie pripraviť nejakú fajnovú polievku. Voľba padla nakoniec na túto krémovú bavorskú. Recept mám uložený už dlho, ale až teraz...

  • Hovädzí wellington so zelerovým pyré

    Hovädzí wellington so zelerovým pyré

    Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme soľou a čiernym korením. Celú túto zmes je potrebné poriadne zredukovať a vydusiť z nej čo najviac vody, aby ostala suchá, inak by mohla rozmočiť lístkové cesto. Podusené šampiňóny...

  • Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska (videorecept)

    Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska (videorecept)

    Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a Nemecka, moderné recepty dokonca nesú znaky talianskej a portugalskej kuchyne. Zvláštnosťou v Luxemburgsku je, že jedia obrovské, naozaj...

  • Šelinku - národné jedlo Slovinska (videorecept)

    Šelinku - národné jedlo Slovinska (videorecept)

    Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa najmä manželom na večeru, keď sa vrátili z práce, ale teraz je už takmer zabudnutá.

  • Králik na smotane podľa Romana Paulusa (fotorecept)

    Králik na smotane podľa Romana Paulusa (fotorecept)

    Vyskúšal som už viacej receptov na králika na smotane, tento je zatiaľ najlepší.

  • Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou

    Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou

    Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

  • Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré

    Jahňacie mäso v zelenej palacinke s karfiolovým pyré

    Cherry paradajky umyjeme, vysušíme a rozpolíme. Naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme a dáme do rúry zohriatej na 60 °C na celú noc, kým sa nevysušia.

  • Tatranský kohút (fotorecept)

    Tatranský kohút (fotorecept)

    K tejto delikatese ma inšpirovali dvaja ľudia, za to im ďakujem. @Tatranka s pečenými rebrami a @Kimlo, ktorý takto robil divinu. Tak som si povedal prečo by nemohol byť kohút a pretože je autorka @Tatranka,...

  • Zelerová polievka s pohánkou

    Zelerová polievka s pohánkou

    Na masle opečieme nakrájanú zeleninu. Zalejeme vývarom, pridáme prepláchnutú pohánku, soľ, korenie. Podľa potreby pridáme vodu alebo vývar a varíme. Keď je už zelenina mäkká, prilejeme mlieko a chvíľu povaríme, poprípade...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist