Recepty, kde je zázvor
Ryba v jogurtovej omáčke
Rybie filé umyjeme a trochu vysušíme. Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme.
Noky (gnocchi) v zeleninovej omáčke
Toto jedlo vzniklo náhodne, zo surovín, ktoré práve boli doma. Máme ho s dcérou...
Kuracie mäso s karí korením
Jarnú cibuľku olúpeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo prúžky...
Ryžové rezance s medovou zeleninou
Očistenú zeleninu nakrájame na julienne (tenké rezance), ochutíme medom, soľou a korením. Nakrájanú zeleninu...
Teplý mrkvovo-pohánkový šalát
Pohánku prepláchnem, zalejem vodou a varím prikrytú, na strednom stupni do odparenia vody. Trvá...
Moja „Čína“
Môj nedeľný obed som si chcela nejako ozvláštniť. Rozhodla som sa, aby bol aj zdravý...
Zelená fazuľka so zemiakmi a uhorkový sambal
Prisla mi pod ruky juhoafricka tocena klobasa, boerewors tak som si vygoogloval aj ich domace prilohy,...
Čínska „sopľová“
Tak sme ju volali v družine a ja som bol na nu alergický, možno práve pre...
Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového
oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...
Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou
Veľmi som si obľúbila pak - choi. Tak vám dnes ponúknem z nej šalát a ochutenú...
Cícerovo-šošovicové karí so špenátom
Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky rozmixujeme
na kašu. Vo veľkej panvici rozohrejeme
olej, pridáme korenia...
Kuracie prsia s kokosovým mliekom
Receptov na kuracie prsia nikdy nie je dosť. Jeden z nich Vám prinášam aj ja...
Sushi v štýle „cha han donburi“
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi
surovinami. Receptov...
Soté na ázijský spôsob
Toto soté robievam doma dosť často, manžel sa ho nevie dojesť a je spravené do 30...
Zázvorový čajík s pomarančom
Pri prechladnutí, ale aj ako prevencia je tento liečivý koreň ideálny. Tento čaj patrí medzi...
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne
Dnešný nedeľný obed z vykosteného morčacieho stehna na kyslej kapuste s vínom.
Guláš extra špeciál
Zajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ...
Masové kuličky
Recept jsem objevila v Obrazové kuchařce Panoramy Čínská domácí kuchyně, autorky Thang Jüngling, Laděna...
Ovocný nápoj s koreninami
Ak niečo patrí k jeseni, tak je to určite voňavý hrejivý nápoj z ovocia a korenín....
Satay s arašidovou omáčkou
Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Na panvici rozpálime 2 lyžice arašidového oleja, pridáme nakrájanú...
Ryžové rezance Yakisoba
Recept pripravili študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.
Šalát s jogurtom ako predjedlo
Mali sme v záhrade niekoľko druhov šalátov, ktoré v teplých dňoch živorili, ale v poslednom...
Zeleninová polievka a kuracie s fazuľkou z jedného hrnca
Chcem sa priznať, že varenie je pre mňa zážitok a nechcem ho zameniť za varenie ako...
Krémová polievka z homára
Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme
papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, ...
Aljašská treska so zázvorom
Toto bude skôr úvod. Nie som profesionálny kuchár a varím pretože ma to teší a zároveň...
Zdravé cereálne raňajky s tvarohovým jogurtom
Môj ranný rituál: Ešte na posteli sa ponaťahujem, aby som sa vystrel, lebo večer budem...
Králičie ragú
Na oleji trochu opečieme osolené králičie diely. Vyberieme. Do tej istej panvice, na tom...
Grilované mäsové guľky s cibuľou
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme sojovú omáčku, paradajkový pretlak a najemno nakrájanú zelerovú vňať...
Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky
spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju
opražíme sprudka na husacej masti...

Ryba v jogurtovej omáčke
Rybie filé umyjeme a trochu vysušíme. Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme.

Noky (gnocchi) v zeleninovej omáčke
Toto jedlo vzniklo náhodne, zo surovín, ktoré práve boli doma. Máme ho s dcérou...

Kuracie mäso s karí korením
Jarnú cibuľku olúpeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo prúžky...

Ryžové rezance s medovou zeleninou
Očistenú zeleninu nakrájame na julienne (tenké rezance), ochutíme medom, soľou a korením. Nakrájanú zeleninu...

Teplý mrkvovo-pohánkový šalát
Pohánku prepláchnem, zalejem vodou a varím prikrytú, na strednom stupni do odparenia vody. Trvá...

Moja „Čína“
Môj nedeľný obed som si chcela nejako ozvláštniť. Rozhodla som sa, aby bol aj zdravý...

Zelená fazuľka so zemiakmi a uhorkový sambal
Prisla mi pod ruky juhoafricka tocena klobasa, boerewors tak som si vygoogloval aj ich domace prilohy,...

Čínska „sopľová“
Tak sme ju volali v družine a ja som bol na nu alergický, možno práve pre...

Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...

Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou
Veľmi som si obľúbila pak - choi. Tak vám dnes ponúknem z nej šalát a ochutenú...

Cícerovo-šošovicové karí so špenátom
Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky rozmixujeme na kašu. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme korenia...

Kuracie prsia s kokosovým mliekom
Receptov na kuracie prsia nikdy nie je dosť. Jeden z nich Vám prinášam aj ja...

Sushi v štýle „cha han donburi“
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov...

Soté na ázijský spôsob
Toto soté robievam doma dosť často, manžel sa ho nevie dojesť a je spravené do 30...

Zázvorový čajík s pomarančom
Pri prechladnutí, ale aj ako prevencia je tento liečivý koreň ideálny. Tento čaj patrí medzi...

Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne
Dnešný nedeľný obed z vykosteného morčacieho stehna na kyslej kapuste s vínom.

Guláš extra špeciál
Zajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ...

Masové kuličky
Recept jsem objevila v Obrazové kuchařce Panoramy Čínská domácí kuchyně, autorky Thang Jüngling, Laděna...

Ovocný nápoj s koreninami
Ak niečo patrí k jeseni, tak je to určite voňavý hrejivý nápoj z ovocia a korenín....

Satay s arašidovou omáčkou
Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Na panvici rozpálime 2 lyžice arašidového oleja, pridáme nakrájanú...

Ryžové rezance Yakisoba
Recept pripravili študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.

Šalát s jogurtom ako predjedlo
Mali sme v záhrade niekoľko druhov šalátov, ktoré v teplých dňoch živorili, ale v poslednom...

Zeleninová polievka a kuracie s fazuľkou z jedného hrnca
Chcem sa priznať, že varenie je pre mňa zážitok a nechcem ho zameniť za varenie ako...

Krémová polievka z homára
Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, ...

Aljašská treska so zázvorom
Toto bude skôr úvod. Nie som profesionálny kuchár a varím pretože ma to teší a zároveň...

Zdravé cereálne raňajky s tvarohovým jogurtom
Môj ranný rituál: Ešte na posteli sa ponaťahujem, aby som sa vystrel, lebo večer budem...

Králičie ragú
Na oleji trochu opečieme osolené králičie diely. Vyberieme. Do tej istej panvice, na tom...

Grilované mäsové guľky s cibuľou
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme sojovú omáčku, paradajkový pretlak a najemno nakrájanú zelerovú vňať...

Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti...