Marinovaný losos s ryžovými rezancami
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 4. septembra 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 4. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Marináda: Do hrnca dáme sójovú omáčku, med, vínny ocot, nasekaný cesnak, nastrúhaný zázvor a olivový olej. Marinádu varíme aspoň 5 minút.
- 2
Marinádu precedíme, necháme vychladnúť a vložíme do nej filety z lososa. Necháme marinovať aspoň dve hodiny. Potom ich vyberieme a osušíme papierovou utierkou. Lososa upečieme na panvici z oboch strán.
- 3
Ryžové rezance: Rezance uvaríme podľa návodu. Mrkvu a petržlen nakrájame na julienne rezance a urestujeme na olivovom oleji s jarnou cibuľkou. Premiešame s uvarenými rezancami a prelejeme redukovanou marinádou.
Tiež marinovaný losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu