Marinovaný losos
Marinovaný losos

Marinovaný losos s ryžovými rezancami

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 4. septembra 2018
Marinovaný losos s ryžovými rezancami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

750 g
250 ml
100 ml
100 ml
600 g
250 g (mrkva, petržlen)




Postup

  1. 1

    Marináda: Do hrnca dáme sójovú omáčku, med, vínny ocot, nasekaný cesnak, nastrúhaný zázvor a olivový olej. Marinádu varíme aspoň 5 minút.

  2. 2

    Marinádu precedíme, necháme vychladnúť a vložíme do nej filety z lososa. Necháme marinovať aspoň dve hodiny. Potom ich vyberieme a osušíme papierovou utierkou. Lososa upečieme na panvici z oboch strán.

  3. 3

    Ryžové rezance: Rezance uvaríme podľa návodu. Mrkvu a petržlen nakrájame na julienne rezance a urestujeme na olivovom oleji s jarnou cibuľkou. Premiešame s uvarenými rezancami a prelejeme redukovanou marinádou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia