Kuracie mäso s karí korením
Foto: shanshi
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jarnú cibuľku olúpeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo prúžky. Na arašidovom oleji dochrumkava osmažíme za stáleho miešania jarnú cibuľku s kúskami kuracieho mäsa.
- 2
Paradajky nakrájame na kúsky. Cesnak ošúpeme a najemno nakrájame. Čierne korenie rozdrvíme v mažiari alebo ho nožom nasekáme na doske. Paradajky, cesnak a korenie pridáme ku kuraciemu mäsu a pri vysokej teplote krátko osmažíme.
- 3
Zalejeme kokosovým mliekom a dochutíme zázvorom, koriandrom, rascou a soľou. Pri strednej teplote podusíme ešte 10 minút.
- 4
Shan'shi Tip: Môžeme podávať s ryžou.
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Karí korenie je vlastne zmes korenia, tu je reprezentované zázvorom, koriandrom, rascou a čiernym korením.
Vím, že kari je směs koření: www.bylinkovo.cz/koreni-kari/...
a také : cs.wikipedia.org/wiki/Kari_ko%C5%99en%C3%A...
Kdybych viděla v receptu kurkumu a pak další koření, mlčím.
Chápu, že i váš výklad a úhel pohledu je možný.
Áno, chápeme Vašu otázku.
My sme sa ešte pred zverejnením tohto receptu tiež špeciálne na toto informovali u zadávateľa receptu. Dostali sme vysvetlenie, ktoré sme napísali dnes o 20:59h.
Pekný večer.
Opravili bez rečí. Aj tak dobre.
Kari korenie - prasok je anglicky vymysel.
en.wikipedia.org/wiki/Curry_powder...