Bazalkové kari s tofu a cícerom
Foto: lunter
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 konzerva |
|
1 bal. |
|
1 konzerva |
|
1 - 3 dcl |
|
1 ks menšia |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 cm |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
hrsť |
|
1 hrnček |
|
|
|
na posypanie |
|
na posypanie |
|
25 ml |
|
Postup
-
1
Cesnak a zázvor očistíme a rozlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky. V panvici necháme rozohriať olej, dáme doň cibuľku, cesnakovo-zázvorovú pastu a koreniny. Pár minút opražíme. Potom pridáme odkvapkaný cícer a nakrájané tofu. Premiešame a necháme niekoľko minút opekať. Medzitým nakrájame bazalku a papriku, papriku pridáme do panvice, zalejeme vývarom a kokosovým mliekom. Varíme približne 10 - 15 minút.
- 2
Kým sa varí kari, uvaríme si ryžu a najemno nakrájame jarnú cibuľku. Kari odstavíme, v prípade potreby dochutíme soľou a korením, zamiešame bazalku.
- 3
Bazalkové kari s tofu a cíferom podávame s ryžou, posypanou jarnou cibuľkou a čiernym sezamom.
Tiež cícerové kari:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu