Cícerové kari
Cícerové kari

Bazalkové kari s tofu a cícerom

lunter - fotkalunter, 6. novembra 2018. Komerčný recept.
Bazalkové kari s tofu a cícerom
Foto: lunter
4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 konzerva
1 bal.
1 konzerva
1 - 3 dcl
1 ks menšia
1 ks
2 strúčiky
2 cm
2 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
hrsť
1 hrnček
na posypanie
na posypanie
25 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesnak a zázvor očistíme a rozlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky. V panvici necháme rozohriať olej, dáme doň cibuľku, cesnakovo-zázvorovú pastu a koreniny. Pár minút opražíme. Potom pridáme odkvapkaný cícer a nakrájané tofu. Premiešame a necháme niekoľko minút opekať. Medzitým nakrájame bazalku a papriku, papriku pridáme do panvice, zalejeme vývarom a kokosovým mliekom. Varíme približne 10 - 15 minút.

  2. 2

    Kým sa varí kari, uvaríme si ryžu a najemno nakrájame jarnú cibuľku. Kari odstavíme, v prípade potreby dochutíme soľou a korením, zamiešame bazalku.

  3. 3

    Bazalkové kari s tofu a cíferom podávame s ryžou, posypanou jarnou cibuľkou a čiernym sezamom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: