Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie
Foto: 2010
Tento populárny čínsky recept pod menom kantonské kotlety, dakde kotlety soľl a korenie. V angličtine je to salt and pepper pork chops. Chodíme na ne Zobraziť celý popisTento populárny čínsky recept pod menom kantonské kotlety, dakde kotlety soľl a korenie. V angličtine je to salt and pepper pork chops. Chodíme na ne k Číňanom, tak som zapriahol uja googla, aby mi pomohol. Aj Vietnamci to robia pod menom Sườn rang muối. Často sa servírujú len ako predjedlo k vínu ale aj ako hlavné jedlo s ryžou.
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Základ tohto receptu je bravčové karé s kosťou nakrájané a narezané na tenko, tak na centimenter. Mne to spravil vietnamský mäsiar. Dá sa aj bez kosti, ale skúsil som ísť tradične.
-
2
Mäso dáme do misky, pridáme zopár lyžíc čínskeho vína a lyžicu sójovej omáčky a pár plátkov zázvoru. Dobre premiešame a marinujeme tak pol hodinu.
-
3
Medzitým si na suchú panvicu dáme opražiť soľ, korenie a sečuánske korenie, miešame až začne byť voňavé a na konci pridáme pol lyžičky korenia 5 chutí.
-
4
V mažiari rozdrvíme zmes korení a soli.
-
5
Z vajíčka pouzijeme len bielok a ľahko ho vyšľaháme. Keď chceme kotlety použiť na predjedlo, posekáme ich na polovičky. Štedro posypeme (podľa chuti) rozdrvenou soľou s korením a vmiešame do vyšľahaného bielka. Obalíme zmesou pol na pol múka a kukuričný škrob.
-
6
Olej rozohrejeme na 175 °C (mal som teplomer) a na etapy začneme pridávať obalené kotlety, opražíme do zlatista, tým, že sú veľmi tenké, stačí len niekoľko minút na každej strane.
-
7
Nakrájame si chilli, cesnak a jarnu cibuľku. Zvýšime teplotu a vložíme do oleja opražiť tak na minútu. Vyberieme sitkom.
-
8
Ako predjedlo servírujeme na šaláte a na vrch dáme opraženú chilli, jarnu cibuľku a cesnak, keď sa nám zdá málo slané, korenené, posolíme zmesou podľa chuti.
Dakujem za komentare. Tieto kvazi cinske rezne skoncia na Vianoce na stole. Dnes prisla ziadost na dalsi chod, ze vraj super... Musim vyskusat, potom pridam.
Skusil som podla tejto cinskej predlohy kde sa maso obaluje v cesticku. Uhorkovy salat je cinska varianta nasho sladkokysleho
thewoksoflife.com/2014/07/cantonese-salt-pepper-pork-chop...