Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie

2010 - bez fotky2010, 29. septembra 2018 13:30
Ďalšie recepty »

Kantonské bravčové kotlety soľ a korenieFoto: 2010

Tento populárny čínsky recept pod menom kantonské kotlety, dakde kotlety soľl a korenie. V angličtine je to salt and pepper pork chops. Chodíme na ne k Číňanom, tak som zapriahol uja googla, aby mi pomohol. Aj Vietnamci to robia pod menom Sườn rang muối. Často sa servírujú len ako predjedlo k vínu ale aj ako hlavné jedlo s ryžou.

20 min
príprava
5 min
na 175 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Základ tohto receptu je bravčové karé s kosťou nakrájané a narezané na tenko, tak na centimenter. Mne to spravil vietnamský mäsiar. Dá sa aj bez kosti, ale skúsil som ísť tradične.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 1
  2. 2

    Mäso dáme do misky, pridáme zopár lyžíc čínskeho vína a lyžicu sójovej omáčky a pár plátkov zázvoru. Dobre premiešame a marinujeme tak pol hodinu.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si na suchú panvicu dáme opražiť soľ, korenie a sečuánske korenie, miešame až začne byť voňavé a na konci pridáme pol lyžičky korenia 5 chutí.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 3
  4. 4

    V mažiari rozdrvíme zmes korení a soli.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 4
  5. 5

    Z vajíčka pouzijeme len bielok a ľahko ho vyšľaháme. Keď chceme kotlety použiť na predjedlo, posekáme ich na polovičky. Štedro posypeme (podľa chuti) rozdrvenou soľou s korením a vmiešame do vyšľahaného bielka. Obalíme zmesou pol na pol múka a kukuričný škrob.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 5
  6. 6

    Olej rozohrejeme na 175 °C (mal som teplomer) a na etapy začneme pridávať obalené kotlety, opražíme do zlatista, tým, že sú veľmi tenké, stačí len niekoľko minút na každej strane.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 6
  7. 7

    Nakrájame si chilli, cesnak a jarnu cibuľku. Zvýšime teplotu a vložíme do oleja opražiť tak na minútu. Vyberieme sitkom.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 7
  8. 8

    Ako predjedlo servírujeme na šaláte a na vrch dáme opraženú chilli, jarnu cibuľku a cesnak, keď sa nám zdá málo slané, korenené, posolíme zmesou podľa chuti.

    Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist