Ázijské vaječné rezance s kuracím mäsom fotorecept
Foto: quavers
Obyčajný recept na rezance (nudle). Marináda je od the Hairy Bikers ( Asian Adventure).
Postup
-
1
Pripravili sme si veci na marinadu. Sake ci mirin by nemal byt problem kupit v Tescu ci pripadne v Lidl. Alebo v nejakom azijskom orientovanom obchode. My sme ale mirin nemali, tak sme si pripravili biele vino. Taktiez je len na vas ci pouzijete sake, kedze sake je ryzove vino. A mirin je podobne sake , ale ma to nizsiu hodnotu ryzoveho vina a vacsiu hodnotu cukru.
-
2
Takze do misky si nalejeme sojovu omacku - 150 ml, sake 50 ml, mirin - 75 ml a pomiesame to. Kedze sme momentalne mirin doma nemali, tak sme pouzili biele vino ( my sme mali len bublinkove biele vino). Do 1/2 pohara sme naliali vino, ale postaci i do 1/4 a pridali sme 1-2 polievkove lyzice cukru. Je len na vas kolko lyzic cukru date. Taktiez ohladne vina budte opatrni, lebo ak ho pridate vela, bude ho velmi citit.
-
3
Tri kuracie prsia sme nakrajali na mensie rezanceky a dali ich do marinady. K nim sme na drobno nakrajany zazvor a jeden strucik cesnaku, ktory sme nakrajali na drobno. Na koniec sme pridali 2 polievkove lyzice cukru a vsetko spolu pomiesali. A dali sme marinadovat asi na 4 hodiny do chladnicky. Ale je to na vas ako dlho nechate maso marinadovat, no bolo by dobre aspon hodinu.
-
4
Nase vajecne rezance sme si uvarili vo vode, takisto sme urobili vo vode i zeleninu. Popritom sme vyprazili maso na panvici. My sme si zvysnu marinadu preliali do maleho hrnca a trochu sme ju uvarili, aby sme z nej mohli spravit cosi ako omacku. Na konci, ked sme uz mali vsetko hotove sme dali vsetko do jednej panvice, naliali sme k tomu omacku a pomiesali sme este raz a pochutili si :).
Diskusia k receptu