Medový koláč
Medový koláč

Medovník na biskupský spôsob

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 19. decembra 2018
Medovník na biskupský spôsob
Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
príprava
14 minút
na 200 °C

Suroviny

350 g
100 g
1 KL
1 KL nastrúhaná
1/2 KL nastrúhaný
štipka nastrúhaný
1/2 KL mleté
Okrem toho:
150 g nasekané
190 g (alebo mandle)
420 g
6 g
50 g
150 g




Postup

  1. 1

    Suroviny dáme spolu do hrnca a prevaríme. Primiešame nasekané kandizované ovocie, orechy (mandle), polohrubú múku a sódu.

  2. 2

    Zmes rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 14 minút.

  3. 3

    Medzitým zohrejeme šťavu z čerešní a pridáme práškový cukor. Ihneď po upečení vrch koláča polejeme zmesou cukru a šťavy.

Diskusia k receptu

kucharka
Vie niekto aky velky plech sa pouziva v tomto recepte, prosim?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia