Medovník na biskupský spôsob
Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 19. decembra 2018
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 19. decembra 2018
Foto: Pravda - Ivan Majerský
40 minút
príprava
príprava
14 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
350 g |
|
100 g |
|
1 KL |
|
1 KL nastrúhaná |
|
1/2 KL nastrúhaný |
|
štipka nastrúhaný |
|
1/2 KL mleté |
|
Okrem toho: | |
150 g nasekané |
|
190 g (alebo mandle) |
|
420 g |
|
6 g |
|
50 g |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Suroviny dáme spolu do hrnca a prevaríme. Primiešame nasekané kandizované ovocie, orechy (mandle), polohrubú múku a sódu.
- 2
Zmes rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 14 minút.
- 3
Medzitým zohrejeme šťavu z čerešní a pridáme práškový cukor. Ihneď po upečení vrch koláča polejeme zmesou cukru a šťavy.
Tiež medový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu