Flambovaná kačica s pečeňovo-šošovicovou plnkou
šéfkuchár Grand Restaurant na Donovaloch, 6. novembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 170 °C
Postup
-
1
Čiernu šošovicu a pohánku namočíme na noc do vody, aby napučali. Kačku umyjeme, dočistíme, vysušíme papierovými utierkami a nasolíme. Šalotku očistíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň foie gras odžilkujeme, vyčistíme a nakrájame na kocky veľkosti asi 1 cm. Zázvor očistíme a nakrájame na veľmi jemné kúsky.
- 2
Do kastróla dáme nakrájanú pečeň foie gras a pri miernej teplote restujeme, kým nepustí tuk. Pridáme celú škoricu, kardamóm, nakrájaný zázvor a restujeme asi 5 minút, potom pridáme nakrájanú šalotku a urestujeme ju. Pridáme napučanú scedenú šošovicu, pohánku, osolíme, chvíľku restujeme, aby sa chute spojili, podlejeme pomarančovou šťavou, bielym vínom, pridáme med a privedieme do varu, povaríme 5 minút a odložíme zo sporáka nabok. Plnku dochutíme soľou, ak by bola kyslá po víne a pomarančovej šťave, pridáme med.
- 3
Osušenú kačku naplníme pripravenou plnkou a otvor zašijeme ihlou alebo uzatvoríme špajľami. Kačku dáme na pekáč, osolíme, podlejeme vodou, zakryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 3,5 hodiny. Potom kačku odkryjeme a pečieme asi 30 minút do zlatohneda. Kačku vyberieme, rozrežeme na porcie, plnku dáme na misu, poukladáme rozporciovanú kačku, na lyžicu nalejeme rum a nad plynom pomaly zohrievame, keď začne alkohol horieť, popolievame kačku a necháme alkohol vyhorieť.
Tiež kačica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu