Uhorková čína fotorecept

2010 - bez fotky2010, 13. júla 2018 14:48
Ďalšie recepty »

Uhorková čína (fotorecept)Foto: 2010

V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako tento korejsky recept (Oi Bokkeum) vyuziju ich nie len ako salat.

5 min
príprava
5 min
tepelná úprava

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Uhorky ako hlavna surovina, je lepsie pouzivat, take co maju tenku kozu a male semienka. Napriklad perzske, anglicke, ja som pouzil azijske suyo. Ked mame take co maju vela semienok tak ich rozkrojime po dlzke a lyzicou vydlabeme.

    Uhorková čína (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrajane uhorky posolime a nechame odlezat min. 30 minut. Postlacane a nechame odtiect stavu. Medzi tym si na drobno nakrajame cesnak a zazvor a dame rychlo oprazit na panvicu do ktorej sme dali rozohriat lyzicu rastlinneho a sezamoveho oleja. Zysime plamen, pridame uhorky a sezamove semienka a lyzicu dve sojovej omacky a stir fry minutu - dve. Hotovo.

    Uhorková čína (fotorecept) - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist