Uhorková čína fotorecept
Foto: 2010
V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako tento korejsky recept (Oi Bokkeum) vyuziju ich Zobraziť celý popisV Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako tento korejsky recept (Oi Bokkeum) vyuziju ich nie len ako salat.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uhorky ako hlavna surovina, je lepsie pouzivat, take co maju tenku kozu a male semienka. Napriklad perzske, anglicke, ja som pouzil azijske suyo. Ked mame take co maju vela semienok tak ich rozkrojime po dlzke a lyzicou vydlabeme.
-
2
Pokrajane uhorky posolime a nechame odlezat min. 30 minut. Postlacane a nechame odtiect stavu. Medzi tym si na drobno nakrajame cesnak a zazvor a dame rychlo oprazit na panvicu do ktorej sme dali rozohriat lyzicu rastlinneho a sezamoveho oleja. Zysime plamen, pridame uhorky a sezamove semienka a lyzicu dve sojovej omacky a stir fry minutu - dve. Hotovo.
Spravte ho podobne na sladkokyslo ako klasicky uhorkovy.
Zial, sesamove semienka som si musela len domysliet, nemala som doma, na buduce bude komplet :-).