Teplý uhorkový šalát
Teplý uhorkový šalát

Uhorková čína fotorecept

2010 - bez fotky2010, 13. júla 2018
Uhorková čína (fotorecept)
Foto: 2010

V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako tento korejsky recept (Oi Bokkeum) vyuziju ich nie len ako salat.

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uhorky ako hlavna surovina, je lepsie pouzivat, take co maju tenku kozu a male semienka. Napriklad perzske, anglicke, ja som pouzil azijske suyo. Ked mame take co maju vela semienok tak ich rozkrojime po dlzke a lyzicou vydlabeme.

    Uhorková čína (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrajane uhorky posolime a nechame odlezat min. 30 minut. Postlacane a nechame odtiect stavu. Medzi tym si na drobno nakrajame cesnak a zazvor a dame rychlo oprazit na panvicu do ktorej sme dali rozohriat lyzicu rastlinneho a sezamoveho oleja. Zysime plamen, pridame uhorky a sezamove semienka a lyzicu dve sojovej omacky a stir fry minutu - dve. Hotovo.

    Uhorková čína (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Co ked kupite nechtiac nepodareny nedozrety melon z retazca? Primiesajte ho do uhorkoveho salatu.
Spravte ho podobne na sladkokyslo ako klasicky uhorkovy.




Pridaj komentár k receptu: