Recepty, kde je worcesterská omáčka
Sviatočný šalát
Šunku nakrájame na menšie kocky. Vajíčka uvaríme natvrdo, olúpeme a nasekáme nadrobno, rovnako ako...
Havajské Loco Moco
Loco Moco je tradičné havajské jedlo, ktoré pozostáva z bielej ryže, hamburgerovej placky s omáčkou a praženým vajíčkom....
Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....
Vlašský šalát
Obľúbený a na prípravu jednoduchý šalát si nemusíte len kúpiť v tégliku v obchode. Náš domáci...
Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového,
hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....
Dresing Tisíc ostrovov
Obľúbený dresing je ako stvorený na dochutenie zeleninového, zemiakového či vajíčkového šalátu, ale výborne sa hodí aj na
sendviče a k toastom....
Hovädzí guláš s opekanou bezlepkovou knedľou
V zimných mesiacoch sa nám pýta niečo na zahriatie, a preto si častejšie varíme husté polievky, omáčky a rôzne druhy gulášov.
My sme dnes práve siahli po klasike - starý dobrý hovädzí guláš....
Domáci parížsky šalát
Na raňajky, na sviatočný stôl pre hostí alebo len tak ako chuťovka, domáci parížsky šalát je celkom jednoduchý na prípravu
ale zato lahodný a sýty....
Pečené rebrá z diviaka
Výborný obed, mäsko je šťavnaté, trochu mastné, ale práve tuk je nositeľom chuti...
Hovädzie na hubách s basmati ryžou
Worcesterská omáčka je skvelým základom marinády pre hovädzie mäso, ktoré dopĺňajú hríby a príjemná a ľahká...
Grilované bravčové rebierka v marináde
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto...
Nedeľné kuracie rezne
Pác: Zmiešame pretlačený cesnak, horčicu, olej, soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek...
Šťavnatý burger s cviklou
Ideálne letné jedlo na každú
grilovačku, to je chutný burger. Náš
šťavnatý burger s cviklou...
Čínske rezne mojej mamky
Tieto čínske rezne sú pomenované podľa rozmanitosti výrazných chutí....
Hovädzia roštenka na víne s hubami a bezlepkovou parenou knedľou
Na sviatočný stôl patrí aj honosnejšie jedlo. Niekedy sa oplatí zainvestovať trochu viac do kvalitných surovín a výsledok potom
skutočne stojí za to....
Vlašský šalát, ako si ho pamätáme
Pôvodný „prvorepublikový“ vlašský šalát podľa jeho autora Rudolfa Linka sa pripravoval z iných surovín....
Tatársky biftek
Tento tatarák robili vo vinárni vo Svidníku niekedy v 80-tych rokoch....
Rybí šalát feferónový takmer podľa ČSN
V pôvodnej receptúre podľa ČSN boli použité treska a úhor v oleji, ktoré sa dnes ťažko zháňajú, ak vôbec sú niekde v ponuke. Ja
som tresku nahradil makrelou a úhora sleďom....
Zapečené bravčové stehno na smotane s provensalskými bylinkami
Nevedela som, čo v nedeľu na
obed, tak som trošku
improvizovala. Vyskúšajte, bude...
Retro parížsky šalát na raňajky
Salámu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme na jemno a vložíme do veľkej misy. ...
Marinované kuracie prsia na cibuli
Kuracie prsia nakrájame na plátky. Suroviny na marinádu zmiešame, vložíme do nej mäso a necháme...
Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou
Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu.
Krvavá Mary (Bloody Mary)
Podmaní si vás zaujímavou kombináciou chute paradajkovej šťavy a korenistého tabasca. Bloody Mary alebo Krvavá Mary....
Bravčový plátok na horčicovej omáčke
Bravčovú krkovičku si nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky a päsťou jemne naklepeme. Mäso nakoreníme...
Domáca tatárska a 2 jogurtové omáčky na kebab
Fantastické omáčky, ktoré si za pár minút viete pripraviť aj vy doma! Sú to naše TOP...

Sviatočný šalát
Šunku nakrájame na menšie kocky. Vajíčka uvaríme natvrdo, olúpeme a nasekáme nadrobno, rovnako ako...

Havajské Loco Moco
Loco Moco je tradičné havajské jedlo, ktoré pozostáva z bielej ryže, hamburgerovej placky s omáčkou a praženým vajíčkom....

Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....

Vlašský šalát
Obľúbený a na prípravu jednoduchý šalát si nemusíte len kúpiť v tégliku v obchode. Náš domáci...

Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....

Dresing Tisíc ostrovov
Obľúbený dresing je ako stvorený na dochutenie zeleninového, zemiakového či vajíčkového šalátu, ale výborne sa hodí aj na sendviče a k toastom....

Hovädzí guláš s opekanou bezlepkovou knedľou
V zimných mesiacoch sa nám pýta niečo na zahriatie, a preto si častejšie varíme husté polievky, omáčky a rôzne druhy gulášov. My sme dnes práve siahli po klasike - starý dobrý hovädzí guláš....

Domáci parížsky šalát
Na raňajky, na sviatočný stôl pre hostí alebo len tak ako chuťovka, domáci parížsky šalát je celkom jednoduchý na prípravu ale zato lahodný a sýty....

Pečené rebrá z diviaka
Výborný obed, mäsko je šťavnaté, trochu mastné, ale práve tuk je nositeľom chuti...

Hovädzie na hubách s basmati ryžou
Worcesterská omáčka je skvelým základom marinády pre hovädzie mäso, ktoré dopĺňajú hríby a príjemná a ľahká...

Grilované bravčové rebierka v marináde
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto...

Nedeľné kuracie rezne
Pác: Zmiešame pretlačený cesnak, horčicu, olej, soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek...

Šťavnatý burger s cviklou
Ideálne letné jedlo na každú grilovačku, to je chutný burger. Náš šťavnatý burger s cviklou...

Čínske rezne mojej mamky
Tieto čínske rezne sú pomenované podľa rozmanitosti výrazných chutí....

Hovädzia roštenka na víne s hubami a bezlepkovou parenou knedľou
Na sviatočný stôl patrí aj honosnejšie jedlo. Niekedy sa oplatí zainvestovať trochu viac do kvalitných surovín a výsledok potom skutočne stojí za to....

Vlašský šalát, ako si ho pamätáme
Pôvodný „prvorepublikový“ vlašský šalát podľa jeho autora Rudolfa Linka sa pripravoval z iných surovín....

Tatársky biftek
Tento tatarák robili vo vinárni vo Svidníku niekedy v 80-tych rokoch....

Rybí šalát feferónový takmer podľa ČSN
V pôvodnej receptúre podľa ČSN boli použité treska a úhor v oleji, ktoré sa dnes ťažko zháňajú, ak vôbec sú niekde v ponuke. Ja som tresku nahradil makrelou a úhora sleďom....

Zapečené bravčové stehno na smotane s provensalskými bylinkami
Nevedela som, čo v nedeľu na obed, tak som trošku improvizovala. Vyskúšajte, bude...

Retro parížsky šalát na raňajky
Salámu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme na jemno a vložíme do veľkej misy. ...

Marinované kuracie prsia na cibuli
Kuracie prsia nakrájame na plátky. Suroviny na marinádu zmiešame, vložíme do nej mäso a necháme...

Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou
Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu.

Krvavá Mary (Bloody Mary)
Podmaní si vás zaujímavou kombináciou chute paradajkovej šťavy a korenistého tabasca. Bloody Mary alebo Krvavá Mary....

Bravčový plátok na horčicovej omáčke
Bravčovú krkovičku si nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky a päsťou jemne naklepeme. Mäso nakoreníme...

Domáca tatárska a 2 jogurtové omáčky na kebab
Fantastické omáčky, ktoré si za pár minút viete pripraviť aj vy doma! Sú to naše TOP...