Recepty, kde je worcesterská omáčka
	
	
      
 
	          
	            Caesar šalát s kuracím mäsom a domácim dresingom 
	          
 Toto je moje absolútne najobľúbenejšie jedlo zo všetkých....
        
      
    
	
      
  
	          
	            Bezlepkový cestovinový šalát z Fusilli Liana 
	          
 A máme tu jeseň. Hoci je príjemná, prevažne slnečná, sú dni, ktoré sú upršané....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kurča s čertom v tele 
	          
 Zvláštny názov, však ? Upútal ma v knihe "1000 receptov svetovej kuchyne"....
        
      
    
	
	
	
	
      
 
	          
	            Kuracie plátky v marináde 
	          
 Toto je jedno z jedál, ktorého samotná tepelná príprava zaberie niekoľko minút....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Sviatočný šalát
	          
  Šunku nakrájame na menšie kocky.  Vajíčka uvaríme natvrdo,  olúpeme a nasekáme nadrobno,  rovnako ako... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Havajské Loco Moco
	          
 Loco Moco je tradičné havajské jedlo, ktoré pozostáva z bielej ryže, hamburgerovej placky s omáčkou a praženým vajíčkom....
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Hovädzie z pivnej marinády 
	          
 Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....
        
      
    
	
      
  
	          
	            Vlašský šalát 
	          
  Obľúbený a na prípravu jednoduchý šalát si nemusíte len kúpiť v tégliku v obchode.  Náš domáci... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Tokáň čermeľského pytliaka 
	          
 Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný  gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, 
hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....
        
      
    
	
      
  
	          
	            Dresing Tisíc ostrovov 
	          
 Obľúbený dresing je ako stvorený na dochutenie zeleninového, zemiakového či vajíčkového šalátu, ale výborne sa hodí aj na 
sendviče a k toastom....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Hovädzí guláš s opekanou bezlepkovou knedľou
	          
 V zimných mesiacoch sa nám pýta niečo na zahriatie, a preto si častejšie varíme husté polievky, omáčky a rôzne druhy gulášov. 
My sme dnes práve siahli po klasike - starý dobrý hovädzí guláš....
        
      
    
	
      
  
	          
	            Domáci parížsky šalát 
	          
 Na raňajky, na sviatočný stôl pre hostí alebo len tak ako chuťovka, domáci parížsky šalát je celkom jednoduchý na prípravu 
ale zato lahodný a sýty....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Pečené rebrá z diviaka
	          
  Výborný obed,  mäsko je šťavnaté,  trochu mastné,  ale práve tuk je nositeľom chuti... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Hovädzie na hubách s basmati ryžou
	          
  Worcesterská omáčka je skvelým základom marinády pre hovädzie mäso,  ktoré dopĺňajú hríby a príjemná a ľahká... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Grilované bravčové rebierka v marináde
	          
  Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky.  Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti,  preto... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Nedeľné kuracie rezne
	          
  Pác: Zmiešame pretlačený cesnak,  horčicu,  olej,  soľ,  mleté čierne korenie a pár kvapiek... 
        
      
    
	
	
      
  
	          
	            Šťavnatý burger s cviklou 
	          
  Ideálne letné jedlo na každú 
grilovačku,  to je chutný burger.  Náš 
šťavnatý burger s cviklou... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Čínske rezne mojej mamky
	          
 Tieto čínske rezne sú pomenované podľa rozmanitosti výrazných chutí....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Hovädzia roštenka na víne s hubami a bezlepkovou parenou knedľou
	          
 Na sviatočný stôl patrí aj honosnejšie jedlo. Niekedy sa oplatí zainvestovať trochu viac do kvalitných surovín a výsledok potom 
skutočne stojí za to....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Vlašský šalát, ako si ho pamätáme 
	          
 Pôvodný „prvorepublikový“ vlašský šalát podľa jeho autora Rudolfa Linka sa pripravoval z iných surovín....
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Tatársky biftek
	          
 Tento tatarák robili vo vinárni vo Svidníku niekedy v 80-tych rokoch....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Rybí šalát feferónový takmer podľa ČSN 
	          
 V pôvodnej receptúre podľa ČSN boli použité treska a úhor v oleji, ktoré sa dnes ťažko zháňajú, ak vôbec sú niekde v ponuke. Ja 
som tresku nahradil makrelou a úhora sleďom....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Zapečené bravčové stehno na smotane s provensalskými bylinkami 
	          
  Nevedela som,  čo v nedeľu na 
obed,  tak som trošku 
improvizovala.  Vyskúšajte,  bude... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Retro parížsky šalát na raňajky 
	          
  Salámu nakrájame na tenké prúžky,  cibuľu nasekáme na jemno a vložíme do veľkej misy.  ... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Marinované kuracie prsia na cibuli
	          
  Kuracie prsia nakrájame na plátky.  Suroviny na marinádu zmiešame,  vložíme do nej mäso a necháme... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou
	          
  Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu. 
        
      
      

Caesar šalát s kuracím mäsom a domácim dresingom
Toto je moje absolútne najobľúbenejšie jedlo zo všetkých....
 Bezlepkový cestovinový šalát z Fusilli Liana
A máme tu jeseň. Hoci je príjemná, prevažne slnečná, sú dni, ktoré sú upršané....

Kurča s čertom v tele
Zvláštny názov, však ? Upútal ma v knihe "1000 receptov svetovej kuchyne"....

Kuracie plátky v marináde
Toto je jedno z jedál, ktorého samotná tepelná príprava zaberie niekoľko minút....

Sviatočný šalát
Šunku nakrájame na menšie kocky. Vajíčka uvaríme natvrdo, olúpeme a nasekáme nadrobno, rovnako ako...

Havajské Loco Moco
Loco Moco je tradičné havajské jedlo, ktoré pozostáva z bielej ryže, hamburgerovej placky s omáčkou a praženým vajíčkom....

Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....
 Vlašský šalát
Obľúbený a na prípravu jednoduchý šalát si nemusíte len kúpiť v tégliku v obchode. Náš domáci...

Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....
 Dresing Tisíc ostrovov
Obľúbený dresing je ako stvorený na dochutenie zeleninového, zemiakového či vajíčkového šalátu, ale výborne sa hodí aj na sendviče a k toastom....

Hovädzí guláš s opekanou bezlepkovou knedľou
V zimných mesiacoch sa nám pýta niečo na zahriatie, a preto si častejšie varíme husté polievky, omáčky a rôzne druhy gulášov. My sme dnes práve siahli po klasike - starý dobrý hovädzí guláš....
 Domáci parížsky šalát
Na raňajky, na sviatočný stôl pre hostí alebo len tak ako chuťovka, domáci parížsky šalát je celkom jednoduchý na prípravu ale zato lahodný a sýty....

Pečené rebrá z diviaka
Výborný obed, mäsko je šťavnaté, trochu mastné, ale práve tuk je nositeľom chuti...

Hovädzie na hubách s basmati ryžou
Worcesterská omáčka je skvelým základom marinády pre hovädzie mäso, ktoré dopĺňajú hríby a príjemná a ľahká...

Grilované bravčové rebierka v marináde
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto...

Nedeľné kuracie rezne
Pác: Zmiešame pretlačený cesnak, horčicu, olej, soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek...
 Šťavnatý burger s cviklou
Ideálne letné jedlo na každú grilovačku, to je chutný burger. Náš šťavnatý burger s cviklou...

Čínske rezne mojej mamky
Tieto čínske rezne sú pomenované podľa rozmanitosti výrazných chutí....

Hovädzia roštenka na víne s hubami a bezlepkovou parenou knedľou
Na sviatočný stôl patrí aj honosnejšie jedlo. Niekedy sa oplatí zainvestovať trochu viac do kvalitných surovín a výsledok potom skutočne stojí za to....

Vlašský šalát, ako si ho pamätáme
Pôvodný „prvorepublikový“ vlašský šalát podľa jeho autora Rudolfa Linka sa pripravoval z iných surovín....

Tatársky biftek
Tento tatarák robili vo vinárni vo Svidníku niekedy v 80-tych rokoch....

Rybí šalát feferónový takmer podľa ČSN
V pôvodnej receptúre podľa ČSN boli použité treska a úhor v oleji, ktoré sa dnes ťažko zháňajú, ak vôbec sú niekde v ponuke. Ja som tresku nahradil makrelou a úhora sleďom....

Zapečené bravčové stehno na smotane s provensalskými bylinkami
Nevedela som, čo v nedeľu na obed, tak som trošku improvizovala. Vyskúšajte, bude...

Retro parížsky šalát na raňajky
Salámu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme na jemno a vložíme do veľkej misy. ...

Marinované kuracie prsia na cibuli
Kuracie prsia nakrájame na plátky. Suroviny na marinádu zmiešame, vložíme do nej mäso a necháme...

Bravčová roláda na grile s barbecue omáčkou
Najlepšie chutí s domácim kapustovým šalátom alebo s natrhanými lístkami ľadového šalátu.
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje