Chilli con carne
Chilli con carne

Chilli con carne

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 24. januára 2023
Chilli con carne
Foto: Jana Štrbková

Toto úžasné jedlo najlepšie chutí, keď trochu postojí.

6
porcií
30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g suchá
2 ks
800 g
3 PL
1 ks
1 ks
2 strúčiky
4 ČL
1 ČL
1 ČL
500 ml
600 g konzervované
1 ČL
1 ČL

Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme cez noc do vody. Potom zlejeme, zalejeme čistou vodou, pridáme bobkové listy a varíme asi hodinu do polomäkka.

  2. 2

    V liatinovom hrnci rozohrejeme olej a sprudka na ňom opečieme na dve časti prekrojené mäso. Z každej strany by malo byť opečené dohnedasta.

  3. 3

    Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájanú chilli papričku, chvíľu opekáme. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, mleté chilli, kakao, cukor, asi lyžičku soli a štipku mletého čierneho korenia. Minútku opražíme a prilejeme vývar. Dobre premiešame.

  4. 4

    Pridáme na väčšie kusy nakrájané paradajky z konzervy, prilejeme ocot a worcesterskú omáčku. Vložíme späť mäso a na miernom ohni varíme zakryté asi 2 hodiny.

  5. 5

    Mäkké mäso vyberieme, vidličkami natrháme na menšie časti a vrátime späť do omáčky. Pridáme predvarenú fazuľu a zakryté na miernom ohni varíme ešte asi 25 – 30 minút.

Diskusia k receptu