Chilli con carne
foodblog Medové motúzy, 24. januára 2023
Foto: Jana Štrbková
Toto úžasné jedlo najlepšie chutí, keď trochu postojí.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g suchá |
|
2 ks |
|
800 g |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
4 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
500 ml |
|
600 g konzervované |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Fazuľu namočíme cez noc do vody. Potom zlejeme, zalejeme čistou vodou, pridáme bobkové listy a varíme asi hodinu do polomäkka.
- 2
V liatinovom hrnci rozohrejeme olej a sprudka na ňom opečieme na dve časti prekrojené mäso. Z každej strany by malo byť opečené dohnedasta.
- 3
Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájanú chilli papričku, chvíľu opekáme. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, mleté chilli, kakao, cukor, asi lyžičku soli a štipku mletého čierneho korenia. Minútku opražíme a prilejeme vývar. Dobre premiešame.
- 4
Pridáme na väčšie kusy nakrájané paradajky z konzervy, prilejeme ocot a worcesterskú omáčku. Vložíme späť mäso a na miernom ohni varíme zakryté asi 2 hodiny.
- 5
Mäkké mäso vyberieme, vidličkami natrháme na menšie časti a vrátime späť do omáčky. Pridáme predvarenú fazuľu a zakryté na miernom ohni varíme ešte asi 25 – 30 minút.
Tiež con carne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu