Zapečené bravčové mäso
Zapečené bravčové mäso

Zapečené bravčové stehno na smotane s provensalskými bylinkami

jeromay - bez fotkyjeromay, 2. novembra 2022

Nevedela som, čo v nedeľu na obed, tak som trošku improvizovala. Vyskúšajte, bude vám chutiť. :)

25 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
100 g
100 g
250 ml
250 ml
3 ks
2 hrnčeky
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a mierne vyklepeme.

  2. 2

    Obalíme ich v strúhanke a na rozohriatom oleji na panvici sprudka opečieme z oboch strán.

  3. 3

    Parmezán a údený syr postrúhame do misky a premiešame.

  4. 4

    Opečené mäso ukladáme na pekáč vedľa seba s tým, že na každé mäso dáme postrúhaný syr.

  5. 5

    V miske zmiešame kyslú smotanu, smotanu na šľahanie a vajcia. Podľa chuti pridáme soľ, worcesterskú omáčku, vegetu a provensalské bylinky. Nakoniec pridáme rozpučený cesnak, premiešame a zmes vylejeme na mäso so syrom.

  6. 6

    Pekáč zakryjeme vrchnákom, alebo kto nemá, tak alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 35 minút. Potom odokryjeme a pečieme do zlatista ešte cca 15 minút. Ako príloha sa najviac hodí ryža a hranolky. Prajem dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

mirop
nieje skoda miesat parmezan s udenym syrom? ved sa chutovo zabiju navzajom... zvolil by som bud jeden alebo druhy
evanaaa
Stehno nepoužívam, ak, tak by som dala buď karé alebo krkovičku, ale ani kuracie by nebolo zlé....recept sa mi páči, aj údený syr mám......
jeromay
@mirop (3.11.2022 07:37)
Nám to chutilo takto, ale možno máš pravdu. Nabudúce skúsim zvoliť jeden z tých syrov. :)
jeromay
@evanaaa (3.11.2022 20:26)
Stehno som dala kvôli tomu, že bolo v akcii. Ak by bol v akcii iný kus mäsa tak by som zvolila inak. :)