Zapečené bravčové stehno na smotane s provensalskými bylinkami
Nevedela som, čo v nedeľu na obed, tak som trošku improvizovala. Vyskúšajte, bude vám chutiť. :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a mierne vyklepeme.
- 2
Obalíme ich v strúhanke a na rozohriatom oleji na panvici sprudka opečieme z oboch strán.
- 3
Parmezán a údený syr postrúhame do misky a premiešame.
- 4
Opečené mäso ukladáme na pekáč vedľa seba s tým, že na každé mäso dáme postrúhaný syr.
- 5
V miske zmiešame kyslú smotanu, smotanu na šľahanie a vajcia. Podľa chuti pridáme soľ, worcesterskú omáčku, vegetu a provensalské bylinky. Nakoniec pridáme rozpučený cesnak, premiešame a zmes vylejeme na mäso so syrom.
- 6
Pekáč zakryjeme vrchnákom, alebo kto nemá, tak alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 35 minút. Potom odokryjeme a pečieme do zlatista ešte cca 15 minút. Ako príloha sa najviac hodí ryža a hranolky. Prajem dobrú chuť. :)
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nám to chutilo takto, ale možno máš pravdu. Nabudúce skúsim zvoliť jeden z tých syrov. :)
Stehno som dala kvôli tomu, že bolo v akcii. Ak by bol v akcii iný kus mäsa tak by som zvolila inak. :)