Foto: peter9766
Tento tatarák robili vo vinárni vo Svidníku niekedy v 80-tych rokoch. Recept je od p. Jozefa Dirgu. Samozrejme surovina ako tabasco nahradila štipľavú Zobraziť celý popisTento tatarák robili vo vinárni vo Svidníku niekedy v 80-tych rokoch. Recept je od p. Jozefa Dirgu. Samozrejme surovina ako tabasco nahradila štipľavú červenú papriku.
porcie
príprava
Postup
-
1
Umyté surové mäso pomelieme najemno alebo trieme nožom. Do mäsa pridáme soľ, mleté čierne korenie, tabasco, žĺtky, nadrobno nakrájanú cibuľu, horčicu, worcesterskú omáčku, kečup, trošku oleja a červenú mletú papriku. Hmotu premiešame, rozdelíme na porcie a podávame na hriankach, ktoré sme potreli cesnakom. Ja som hrianky robil v hriankovači, môžeme aj na oleji. Biftek pripravujeme vždy tesne pred podávaním. Dobrú chuť.
Takovym a ne jinym jsme zahajovali, ted uz loňskeho Silvestra :) I foto by bylo stejne, jenze ve viru vášně jsem na nejaké foceni ani nepomyslela! Mastna, krasna, křupava topinka, pocesnekovana a mnou delany tataracek, to jsem jen privirala oci blahem! :) Presun do dalsiho roku byl veeelmi chutný:)