Grilované rebierka
Grilované rebierka

Údené bravčové rebierka s BBQ marinádou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 22. augusta 2025
Údené bravčové rebierka s BBQ marinádou
Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
40 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

2 kg
Na marinádu:
100 ml
3 PL
2 PL
2 PL
100 ml
2 strúčiky
1 ČL
 štipka



Postup

  1. 1

    Údené rebrá prekrojíme pozdĺž kostí na menšie kúsky. Vložíme ich do hrnca s vriacou vodou a varíme asi 15 minút.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme marinádu. Jablčný ocot s cukrom privedieme do varu a miešame, kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridáme paradajkový pretlak a javorový sirup. Zmes rozšľaháme a stiahneme z plameňa. Nakoniec vmiešame worcesterskú omáčku, cesnak, mletú papriku a čili.

  3. 3

    Povarené rebrá vložíme do misy. Potrieme ich približne polovicou horúcej marinády a necháme ich aspoň hodinu odležať.

  4. 4

    Rozohrejeme gril. Rebrá vyberieme z marinády a jemne ich osušíme. Uložíme ich na gril a opečieme z každej strany asi 3 minúty. Potom ich potrieme zvyšnou marinádou a grilujeme ešte 3 minúty.

Diskusia k receptu