Údené bravčové rebierka s BBQ marinádou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 22. augusta 2025
mesačník Varecha, 22. augusta 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
porcií
40 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Údené rebrá prekrojíme pozdĺž kostí na menšie kúsky. Vložíme ich do hrnca s vriacou vodou a varíme asi 15 minút.
- 2
Medzitým si pripravíme marinádu. Jablčný ocot s cukrom privedieme do varu a miešame, kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridáme paradajkový pretlak a javorový sirup. Zmes rozšľaháme a stiahneme z plameňa. Nakoniec vmiešame worcesterskú omáčku, cesnak, mletú papriku a čili.
- 3
Povarené rebrá vložíme do misy. Potrieme ich približne polovicou horúcej marinády a necháme ich aspoň hodinu odležať.
- 4
Rozohrejeme gril. Rebrá vyberieme z marinády a jemne ich osušíme. Uložíme ich na gril a opečieme z každej strany asi 3 minúty. Potom ich potrieme zvyšnou marinádou a grilujeme ešte 3 minúty.
Tiež grilované rebierka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu