Hovädzie na hubách s basmati ryžou
Foto: ryzasos
Worcesterská omáčka je skvelým základom marinády pre hovädzie mäso, ktoré dopĺňajú hríby a príjemná a ľahká basmati ryža.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci rozohrejte 1 PL oleja a opražte na ňom nakrájanú šalotku. Pridajte nasekaný cesnak a smažte 2 minúty.
- 2
Do panvice pridajte ešte trochu oleja a na pásiky nakrájané hovädzie mäso, restujte 3 - 5 minút. Potom pridajte nakrájané šampiňóny spolu s údenou paprikou a vodou.
- 3
Medzitým si uvarte ryžu SOS Basmati podľa návodu na obale.
- 4
Do panvice s hovädzím mäsom pridajte worcesterskú omáčku, hovädzí bujón a bobkový list.
- 5
Dochuťte soľou a čiernym korením, povarte ešte 5 minút a podávajte s ryžou, ktorú môžete posypať s čili vločkami.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu