Voda

Voda ako ingrediencia v receptoch:

  • Kysnutá bábovka (fotorecept)

    Kysnutá bábovka (fotorecept)

    Za fotky ďakujeme nášmu používateľovi @kucharronald :-D

  • Recept bez obrázku

    Záhorácke kapustové koláče

    Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Paradajky v octovom náleve

    Paradajky umyjeme a necháme oschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov.

  • Recept bez obrázku

    Zaváraná tekvica

    Očistenú tekvicu postrúhame a zalejeme studenou vodou. Necháme stáť od večera do rána. Ráno tekvicu vyžmýkame a dáme do zaváraninových pohárov.

  • Recept bez obrázku

    Konzervovaný kôpor

    Mladý kôpor umyjeme pod tečúcou vodou, natlačíme do fliaš od výživy a zalejme nálevom.

  • Recept bez obrázku

    Poľovnícka čalamáda

    Pokrájané suroviny zalejeme nálevom, necháme trochu povariť až do bodu varu, ešte teplé naložíme do fliaš, odložíme do druhého dňa a potom sterilizujeme.

  • Recept bez obrázku

    Cviklová čalamáda

    Kapustu, cviklu a cibuľu nakrájame a všetky suroviny premiešame a natlačíme do pohárov.

  • Recept bez obrázku

    Hubovo-zeleninový nakladaný šalát

    Nálev: z vody, octu, cukru a nakladačov uvaríme klasický nále

  • Recept bez obrázku

    Pikantné cukiny

    Všetky ingrediencie na nálev (voda, ocot, kryštálový cukor, deko, celé čierne korenie) povaríme 5 minút a necháme vychladnúť.

  • Recept bez obrázku

    Paprika v oleji

    Papriky v horúcom náleve trochu povaríme. Potom ich ukladáme do predhriatych pohárov. Zalejeme horúcim nálevom a sterilizujeme.

  • Polievka mačanka

    Polievka mačanka

    Najprv si urobíme cibuľový základ s hríbmi. Na bravčovej masti opečieme cibuľku a na záver pridáme hríby a krátko osmažíme.

  • Recept bez obrázku

    Pikantný cesnak

    Biele víno, ocot, vodu, kryštálový cukor a soľ prevaríme. Na dno pohára od detskej výživy dáme trocha oleja, klinček, bobkový list, 3 zrnká korenia a feferónku. Nasypeme olúpaný cesnak a zalejeme...

  • Recept bez obrázku

    Mandarínkový džús

    5 l vody prevaríme s cukrom. Olúpané mandarínky poriadne po častiach spolu s 0, 5 l prevarenej vody rozmixujeme.

  • Recept bez obrázku

    Tekvicový džús

    Ošúpanú, dobre umytú tekvicu bez semienok a citróny bez jadierok pokrájame na malé kúsky (najlepšie kocky), domäkka uvaríme v 2-3 l vody a necháme hodinu chladnúť.

  • Recept bez obrázku

    Ríbezľový sirup

    Ríbezle a listy spolu s vodou necháme pol hodiny variť. Potom ich vyžmýkame, pridáme 1 kg cukru a 2 PL kyseliny citrónovej, varíme ešte 10 minút a dáme do fliaš.

  • Recept bez obrázku

    Sedmokráskovo-karamelový sirup

    Sedmokráskam odtrhneme hlávky v čase, keď ich majú krásne rozvité. Zbierame najmä tie s bielymi okvetnými lístkami. 750 ml vody necháme zovrieť a prelejeme nimi v porcelánovej nádobe kvietky, zakryjeme a necháme vylúhovať do druhého...

  • Recept bez obrázku

    Púpavový sirup

    240 kvetov púpavy dáme do 1 l vody (môže byť aj trochu viac) a necháme prevariť.

  • Recept bez obrázku

    Žihľavový sirup

    Citrón najskôr umyjeme a nakrájame na kolieska, potom vodu a citrón prevaríme. Necháme vychladnúť a pridáme žihľavu.

  • Recept bez obrázku

    Syrová polievka

    Vodu dáme variť spolu s polievkovým korením, môžeme pridať bujón, karí, čili korenie, cesnak a podobne.

  • Recept bez obrázku

    Francúzka nátierka (French Paté)

    Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist