Zmrzlinová trikolóra fotorecept

malinka711 - fotkamalinka711, 2. augusta 2011

Suroviny

Cesto:
3
90 g
2 PL vlažná
90 g
1 KL
Jogurtová zmrzlina:
450 g
250 ml
2 PL
podľa chuti
asi 2 PL
 strúhaná
cca 100-150 g čerstvé alebo mrazené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred si pripravíme zmrzlinu: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme. Jogurt vyšľaháme s medom, potom pridáme kryštálový cukor a ďalej šľaháme, kým sa kryštáliky nerozpustia. Zmiešame jogurt s vyšľahanou smotanou a zmes rozdelíme na tri časti. Pripravíme si 3 nádoby, v ktorých budeme zmrzlinu mraziť (ja som použila tégliky od masla). Prvú nádobu naplníme 1. časťou zmesi. 2. časť zmiešame s preosiatym kakaom a strúhanou čokoládou. 3. a zároveň najmenšiu časť zmiešame s rozmixovanými jahodami. Takto pripravenú zmrzlinu dáme do mrazáku cez noc zmraziť a aspoň trikrát v polhodinových intervaloch každú z nich premiešame.

    Zmrzlinová trikolóra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na ďalší deň Zmrzlinu preložíme z mrazáku do chladničky mierne zmäknúť a zatiaľ si pripravíme cesto. Žĺtky šľaháme s polovicou cukru, potom pridáme vlažnú vodu a nakoniec aj preosiatu múku s práškom do pečiva. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh a opatrne primiešame. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Obdĺžnikovú formu vystelieme potravinárskou fóliou a ešte teplé cesto do nej natlačíme, prečnievajúce okraje orežeme. Necháme vo forme úplne vychladnúť a potom preložíme na 5 minút do mrazáku.

    Zmrzlinová trikolóra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vytiahneme a pomocou lyžice ho naplníme zmäknutou bielou zmrzlinou. ( Zmrzlina nemá byť roztopená! Má iba povoliť, aby sme ju mohli naberať lyžicou.)Opäť dáme na 5 minút do mrazáku.

    Zmrzlinová trikolóra (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom na bielu zmrzlinu natlačíme jahodovú, necháme 5 minút stuhnúť. Nakoniec na jahodovú navrstvíme aj kakaovú zmrzlinu. Prikryjeme zvyšným cestom(ak ho neostalo dosť pomôžu podlhovasté piškóty). Prikryjeme to celé prečnievajúcou fóliou a necháme zmrznúť v mrazáku. Potom vyberieme,vyklopíme a ozdobíme jogurtovou polevou.

    Zmrzlinová trikolóra (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom vyberieme,vyklopíme a ozdobíme jogurtovou polevou.

    Zmrzlinová trikolóra (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Veľmi pekné a určite aj osviežujúce,dobrý nápad...:-)