Foto: atka7
Niečo "sladké" na môj štýl.... :)
porcií
na 180 °C
Suroviny
pol hrnčeka |
|
pol hrnčeka |
|
2 PL + na vymazanie formy |
|
podľa potreby |
|
štipka |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
podľa chuti alebo hrozienka |
|
podľa chuti sekané |
|
1 KL |
|
na vysypanie formy |
|
podľa chuti |
|
|
|
1 balenie |
|
500 ml |
|
1 PL |
|
na ozdobenie sekané |
|
na ozdobenie |
|
na ozdobenie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny...
-
2
Ja som zabudla na javorový sirup, tak ten je dodatočne tu... :)
-
3
Do misky nasypeme obe múky, pridáme nadrobno pokrájané ďatle alebo hrozienka, podrvené orechy, štipku soli, karob, perníkové korenie, sušenú stéviu podľa chuti (ja som si dala asi 1 KL, ale ja veľmi sladké mať nemusím) a sódu bikarbónu.
-
4
Formu na koláč potrieme olivovým olejom a vysypeme kokosovou múčkou.
-
5
Do zmesi na cesto pridáme toľko vody, aby nám vzniklo redšie mazľavejšie cesto (dobre premiešame), ktoré vylejeme do formy a zarovnáme.
-
6
Navrch poukladáme odkôstkované a na menšie kúsky pokrájané mirabelky.
-
7
Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov asi na 30 minút.
-
8
Medzičasom si z vanilkového pudingu Amylon (neobsahuje umelé farbivá, ale kľudne môžete použiť svoju obľúbenú značku), 500ml vody a 1 PL javorového sirupu uvaríme klasickým spôsobom puding a necháme ho trochu vychladnúť.
-
9
Puding nalejeme na upečený koláč a rovnomerne rozotrieme po celej ploche.
-
10
Keď puding trochu ztuhne, posypeme ho sekanými orechami.
-
11
Koláčik dáme stuhnúť do chladničky, pred podávaním podľa chuti posypeme karobom a polejeme javorovým sirupom. Dobrú chuť! :)
@ancicka , dakujem za pochvalu a @marienka44 , nie, netreba tam vajicko
dufam, ze toto uz ide :)))