Foto: ancicka
Kto má rád kôpor,tak si pochutná.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks nasekaná nadrobno |
|
1-2,podľa chuti - strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
od oka na opekanie |
|
1 kelinok 200ml |
|
podľa chutí nasekaný |
|
250 ml alebo mleko |
|
Príloha: | |
varené |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.Ja som robila z 1 kg mäsa.
-
2
Mleté mäso si pripravíme,pridáme2 Pl hladkej múky, cibuľu,cesnak,soľ,peper a premiešame.
-
3
Z mäsa tvarujeme malé fašírky,tak 4-5 cm a v hladkej múke ich obalíme.
-
4
Ked je mäsko sformované a obalené,tak si na panvicu dáme trocha oleja,netreba ho veľa,lebo obyčajne mleté mäso je masnejšie a pri pečení pustí masť.Opečieme ho z oboch strán a vyberieme.
-
5
V smotane a vode,alebo mlieku si rozhabarkujeme 1 PL hladkej múky a vlejeme do výpeku.Uvaríme,ochutíme.Ak by ste mali viac mastí,tak ju zlejeme ,necháme iba troška a urobíme omáčku.
-
6
Do hotovej už iba dáme nakrájany kôpor a necháme prejsť varom.
-
7
Do hotovej omáčky pridáme mäsko a podávame zo zemiakmi.
@evanaaa ,sú to len 4-5 cm.goličky,tak sa raz-dva upeču.Skús.
Recept je fajn, milujem vôňu kôpru nielen v omáčke, ale aj v uhorkovom alebo kapustovom šaláte. Recept máš taký chutný, najradšej by som si naložila na tanier. Aj tie malé fašírky sú príma, proste si šikulka ako do varenia, tak aj do fotografovania.
Dakujem aj za pochvalu,cením si to!,ale ja fotím mobilom..Nezaberie veľa miesta ,položím na koreničky,či na nejakú dozu a fotím.Aj ukladanie fotiek je dosť jednoduché.
Ja bych jen myslela, ze ty masove kulicky je perfektni udelat na paraku a na omacku pouzit tu spodni vodu potom. Kulicky se nevypecou a jsou moc dobre.
Za sebe jen nedavam mouku do vody, a vzdy udelam slabou jisku (zaprazku).
Urcite jsem u tebe ziskala inspiraci, dekuji !
Varila jsem na pare a stava s koprem byla skvela.
@ancicka , dik!