Mäsové guľky s kôprovou omáčkou fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 9. augusta 2011
Mäsové guľky s kôprovou omáčkou (fotorecept)
Foto: ancicka

Kto má rád kôpor,tak si pochutná.

4
porcie
50 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks nasekaná nadrobno
1-2,podľa chuti  - strúčiky
 podľa chuti
 podľa chuti
podľa potreby
od oka na opekanie
1 kelinok 200ml
podľa chutí nasekaný
250 ml alebo mleko
Príloha:
 varené




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.Ja som robila z 1 kg mäsa.

    Mäsové guľky s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mleté mäso si pripravíme,pridáme2 Pl hladkej múky, cibuľu,cesnak,soľ,peper a premiešame.

    Mäsové guľky s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mäsa tvarujeme malé fašírky,tak 4-5 cm a v hladkej múke ich obalíme.

    Mäsové guľky s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked je mäsko sformované a obalené,tak si na panvicu dáme trocha oleja,netreba ho veľa,lebo obyčajne mleté mäso je masnejšie a pri pečení pustí masť.Opečieme ho z oboch strán a vyberieme.

    Mäsové guľky s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V smotane a vode,alebo mlieku si rozhabarkujeme 1 PL hladkej múky a vlejeme do výpeku.Uvaríme,ochutíme.Ak by ste mali viac mastí,tak ju zlejeme ,necháme iba troška a urobíme omáčku.

    Mäsové guľky s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do hotovej už iba dáme nakrájany kôpor a necháme prejsť varom.

    Mäsové guľky s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do hotovej omáčky pridáme mäsko a podávame zo zemiakmi.

    Mäsové guľky s kôprovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

frezia68
Veru by som si pochutnala,máme radi a robievam,len do mäsa pridávam ovsené vločky,ale aj Tvoje by mi určite chutilo :-)))
mamatata2
Ja sa hlásim, ja ľúbim kopor.( kuopor), nepíše mi o s vokáňom.
danculka
chutné guľky a kôpor milujem a mám naodkladaný aj na zimu,super...
svetlana9
práve som si dala rozmraziť mleté mäsko a nevedela som ako ho upravím - dala si mi dobrý námet - idem nato - a ukladám do KK
ancicka
To som veľmi rada,že som ulahodila tým čo majú radi kôpor.Dakujem za komentáre.
marcy
naše chute :) zvykla som robiť fašírky z hovädzinky (veľmi nevydarená kúpa,mäsko sa muselo dlho robiť,preto som zvolila mletie.Pridala som iba petržlenovú vňaťku,trocha smotany,bez vajec a múky som guľky prehadzovala prudším ťahom z dlane do dlane,vybúchala som ľuft :o) upražila som zľahka dopoly,z masla a múky klasickým spôsobom omáčku...v omáčke mäsko došlo....každopádne Tvoj recept je originálny,po tejto porcii by mohol človek káľať drevo do noci....u nás hlásia prízemný mráz
evanaaa
Už som raz takto robila, len tie guľky som povarila a vodu použila na omáčku, ale dá sa aj takto, len treba skúsiť.
marcy
@ancicka :-) len tak-tak....našťastie ustal vietor pozde večer, anjelské trúby prežili bez újmy....6 km od nás bolo 0 st. na rannej vychádzke so psom....nech máme ešte teplé dni,veď si zimy užijeme dosť :))
ancicka
@marcy ,Ja som si myslela,že iba sranduješ,lebo som celý deň nepočula správy,ale večer ,ked bola predpoved počasia,tak reku,marcy mala pravdu.U nás chvála Bohu nebol.
hubata
Veru noci sú chladné, o chvíľu už nebude paradajok, paprík, uhoriek a aj cukiny a tekvice sú háklivé na nočné prízemné mrazíky. Kto máte možnosť, tak zatlčte okolo hriadok 4-6 tyčí a omotajte tie rastliny čo chcete zachrániť aspoň zboku igelitom. Mrazíky sú prízemné, zhora tak rastliny nepoškodia ako z bokov.
hubata
Veru noci sú chladné, o chvíľu už nebude paradajok, paprík, uhoriek a aj cukiny a tekvice sú háklivé na nočné prízemné mrazíky. Kto máte možnosť, tak zatlčte okolo hriadok 4-6 tyčí a omotajte tie rastliny čo chcete zachrániť aspoň zboku igelitom. Mrazíky sú prízemné, zhora tak rastliny nepoškodia ako z bokov.
hubata
Ale, tak toto som nechcela !
Recept je fajn, milujem vôňu kôpru nielen v omáčke, ale aj v uhorkovom alebo kapustovom šaláte. Recept máš taký chutný, najradšej by som si naložila na tanier. Aj tie malé fašírky sú príma, proste si šikulka ako do varenia, tak aj do fotografovania.
angelheart
Ďakujem za recept, kôprovku mám rada, ale ešte som ju nerobila, recept prišiel vhod :)
ancicka
@hubata ,to je dobrý nápad s tými kolíkmi a foliou.Uhorky u nás už pomalý končia ale paradajky možmo by sa dalo ešte ako tak zachrániť.Vdaka za dobrú radu.
Dakujem aj za pochvalu,cením si to!,ale ja fotím mobilom..Nezaberie veľa miesta ,položím na koreničky,či na nejakú dozu a fotím.Aj ukladanie fotiek je dosť jednoduché.
rybenka98
ahojte aj ja robievam podobne len tie guličky dám piecť na suchý plech a občas s nimi pohrkám nech sa nepripečú. Je z nich dosť výpeku ktorý potom zlejem a dorobím omáčku ,je to fajn jedlo.
mijaita
@ancicka , hledala jsem tu recept takovy, nasla jsem jen tvuj. pamatuji si na madarske konzervy "masove kulicky v koprove omacce", ktere jsme meli radi .
Ja bych jen myslela, ze ty masove kulicky je perfektni udelat na paraku a na omacku pouzit tu spodni vodu potom. Kulicky se nevypecou a jsou moc dobre.
Za sebe jen nedavam mouku do vody, a vzdy udelam slabou jisku (zaprazku).
Urcite jsem u tebe ziskala inspiraci, dekuji !
ancicka
@mijaita ,ono sa môže aj ako spomína @rybenka ,ja som už podľa nej robila a tiež to bola výborne.Aj tvoj nápad sa mi páči.Dík.
mijaita
Vcera doslo na knedlicky, mela jsem chut na kopr. Rekla bych, ze to sice bylo moc dobre, ale ty z madarske konzervy byly asi vic osizene. Priste dam vic mouky do masa a min mleka do omacky. Presto ale se vzpominky vratily !
Varila jsem na pare a stava s koprem byla skvela.
@ancicka , dik!



grinchester
Tento týždeň som skúšala tvoj recept, lebo som mala tiež veľkú chuť na kôpor. Jediné moje nemilé prekvapenie ale bolo, keď som kôpor doniesla domov z obchodu. Síce to ako kôpor vyzerá, ale chuť žiadna. Takže som si hneď poznačila : žiaden cesnak z Číny a kôpor z Talianska :( . Ale inak, skvelé ! Vrelo odporúčam každému komu tento recept padne do očí.
mijaita
Myslím, že dobré recepty by se měly občas vytáhnout a tenhle mezi takové patří. Sice můj postup je poněkud jiný, do masa přidávám trošku kopru, kousek housky v mléce namočené a trošku škrobu. Na malé cibulce na másle otočím masové kuličky, osamžímm 2PL hladké mouky a zaleju vodou. Nesmažím je, ale vařím pod pokličkou. Pak do vody přidám kopr, zakysanou smetanu a báseň je hotová. K jídlu jsem upekla malé brambůrky ve slupce.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia