Ananásovo- nektarínkový vánokfotorecept

milic - fotkamilic, 9. augusta 2011
Ananásovo- nektarínkový vánok(fotorecept)
Foto: milic

Vánok nie je náročný na prípravu.Treba si pripraviť cesto,potom plnku,nakrájané ovocie na plátky,uvariť želé a nakoniec ozdobiť šľahačkou a čokoládovými hoblinami .Tento vánok pripravujem Zobraziť celý popisVánok nie je náročný na prípravu.Treba si pripraviť cesto,potom plnku,nakrájané ovocie na plátky,uvariť želé a nakoniec ozdobiť šľahačkou a čokoládovými hoblinami .Tento vánok pripravujem na oslavy alebo ako pochúťku po nedeľnom obede ku kávičke.Prajem aby sa Vám zákusok podaril na prvý krát,aby všetkým chutil.

28
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
150g
1ks
5PL  vlažná
1dcl
180g
1ks
4 ks
Želé:
0,5l
2ks
2Pl
Plnka:
1ks
0,5kg
2ks
Ozdobenie:
1ks
1ks




Postup

  1. 1

    Vaječné žltky vymiešame s cukrom,pridáme vlažnú vodu,olej-premiešame.Pridáme vanilínový cukor,polohrubú múku zmiešanú s kypriacím práškom do pečiva-premiešame.Na záver ručne vmiešame sneh zo 4 bielkov.Pečieme pri 180 stupňoch cca 25-30 minút.Na vychladnutý plát natrieme plnku.Plnka:Vyšľahanú šľahačku ručne vmiešavame do jemného tvarohu zmiešaného s vanilínovými cukrami-natrieť.Na plnku poukladáme kúsky ananásov a nektariniek-zalejeme želatínou.Želé.0,5l ovocnej šťavy alebo sirupu s balíčkami tortového želé a cukrom priviesť do varu cca 2 min.a zaliať ovocie.Ozdobenie:Šľahačkou v spreji a posypaním čokoládovými hoblinami.

    Ananásovo- nektarínkový vánok(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prajem lahodnú chuť!!!Mňam

    Ananásovo- nektarínkový vánok(fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

jarca
Zakusok vyzera vynikajuco! Ukladam si do mojej KK, len by som
prosila upresnit: ci kompotove ovocie, ci cerstve a hlavne ake
mnozstvo, dakujem.
dorisa
Pastva pre oči... zatiaľ,keď ho upečiem, tak ,aj pre bruško.
dogagador
@Milic : zelatinu nechat zovriet? a este horucou zaliat ovocie?
kolacik sa mi velmi paci, korpus ma babovkove cesto, to musi byt fakt super!
evanaaa
Cesto je síce klasický korpus, ale mne sa páči, najmä v kombinácii s tým krémom, ukladám do KK. Dá sa využiť rôzne ovocie, ale mne tam pasuje najmä ten ananás, je jedno, či čerstvý alebo kompótovaný, krajšie vynikne a k tomu tá šľahačka.....
marienka44
@Milic ,ovocie nie je uvedene ani v rozpise surovin, tak nevieme, ci je kompotovane alebo svieze. Nektarinkovy kompot som este nemala. :-)
martamm
Vyborny recept, paci sa mi ta lahka plnka bez masla, ukladam
martamm
Vyborny recept, paci sa mi ta lahka plnka bez masla, ukladam
milic
ahojte je jedno či dáte ovocie čerstvé alebo v konzerve,záleží len na vás,taktiež množstvo ovocia i výber alebo rôzne kombinácie ovocí.Všetkým ďakujem
hanach
dobrá inšpirácia na mňamku pre mladších




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia