Foto: milic
Vánok nie je náročný na prípravu.Treba si pripraviť cesto,potom plnku,nakrájané ovocie na plátky,uvariť želé a nakoniec ozdobiť šľahačkou a čokoládovými hoblinami .Tento vánok pripravujem Zobraziť celý popisVánok nie je náročný na prípravu.Treba si pripraviť cesto,potom plnku,nakrájané ovocie na plátky,uvariť želé a nakoniec ozdobiť šľahačkou a čokoládovými hoblinami .Tento vánok pripravujem na oslavy alebo ako pochúťku po nedeľnom obede ku kávičke.Prajem aby sa Vám zákusok podaril na prvý krát,aby všetkým chutil.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
150g |
|
1ks |
|
5PL vlažná |
|
1dcl |
|
180g |
|
1ks |
|
4 ks |
|
Želé: | |
0,5l |
|
2ks |
|
2Pl |
|
Plnka: | |
1ks |
|
0,5kg |
|
2ks |
|
Ozdobenie: | |
1ks |
|
1ks |
|
Postup
-
1
Vaječné žltky vymiešame s cukrom,pridáme vlažnú vodu,olej-premiešame.Pridáme vanilínový cukor,polohrubú múku zmiešanú s kypriacím práškom do pečiva-premiešame.Na záver ručne vmiešame sneh zo 4 bielkov.Pečieme pri 180 stupňoch cca 25-30 minút.Na vychladnutý plát natrieme plnku.Plnka:Vyšľahanú šľahačku ručne vmiešavame do jemného tvarohu zmiešaného s vanilínovými cukrami-natrieť.Na plnku poukladáme kúsky ananásov a nektariniek-zalejeme želatínou.Želé.0,5l ovocnej šťavy alebo sirupu s balíčkami tortového želé a cukrom priviesť do varu cca 2 min.a zaliať ovocie.Ozdobenie:Šľahačkou v spreji a posypaním čokoládovými hoblinami.
-
2
Prajem lahodnú chuť!!!Mňam
prosila upresnit: ci kompotove ovocie, ci cerstve a hlavne ake
mnozstvo, dakujem.
kolacik sa mi velmi paci, korpus ma babovkove cesto, to musi byt fakt super!