Banánovo-pšenové dolky

atka7 - fotkaatka7, 31. júla 2011
Banánovo-pšenové dolky
Foto: atka7

Ostalo mi trošku uvareného pšena.. Tak som pokombinovala pár receptov z internetu a vzišlo z toho toto... Myslím, že by to mohlo byť vhodné Zobraziť celý popisOstalo mi trošku uvareného pšena.. Tak som pokombinovala pár receptov z internetu a vzišlo z toho toto... Myslím, že by to mohlo byť vhodné aj pre diabetikov a celiatikov.

Suroviny

 uvarené
 vlažná
podľa potreby bez cukru




Postup

  1. 1

    K uvarenému pšenu vmiešame trošku pohánkovej múky a necháme pri izbovej teplote pár hodín nakvasiť. Cesto by malo trochu zrednúť a zosladnúť. Potom zahustíme pohánkovou múkou a primiešame popučený banán. Ak je cesto príliš husté, zriedime ho vlažnou vodou.

  2. 2

    Na panvici rozpálime olivový olej, lyžicou kladieme menšie kôpky a z oboch strán pomaly vyprážame.

  3. 3

    Hotové kladieme na papierovú kuchynskú utierku (servítku), aby sa odsal prebytočný tuk, ešte teplé obalíme v sušenom obilninovom mlieku (v makrobiotike sa takýmto spôsobom nahrádza práškový cukor, aj výzorovo aj chuťovo to budí dojem, že to práškový cukor naozaj je), ja som mala doma pohánkové, ale kľudne môžete použiť aj napríklad sójové, ryžové a pod a posypeme mletou škoricou... alebo do stredu dáme lyžičku slivkového lekváru bez cukru. Dobrú zdravú chuť! :)

Diskusia k receptu

danculka
Ty si nejaká veľmi zdravá,ku tým mojím grilovačkám sa to nehodí,ale za vyskúšanie to stojí...
dorisa
Hej, moja dcéra sa zdravo stravuje a vyzýva a pobáda k tomu aj mňa:) Pekný receptík. Placičky boli super, ochutnala som aj, aj.
jamarlen
mne sa recept veľmi páči, no pravý slivkový lekvár, nechemizovaný, nesladený, zháňam už roky - bezvýsledne. keby to toľko netrvalo, keby som mal na dvore prababičkin kotol/ v ktorom sa aj kúrilo, s komínom:))/, a keby som mal ešte zo dvoch miešačov,už by som si so ho uvaril aj sám:))
martamm
Ja rada uvitam taketo zdrave recepty, dakujem, ukladam...
atka7
@danculka , ano, snazim sa aj s dcerou papat zdravo, ale neboj, keby som jedla maso, hned by som si nieco grilovane dala :))... @dorisa , no ved preto!!! by si skusila nieco ine povedat!!! :))).... @jamarlen , dakujem, ja mam taky lekvar od sestry z talianska, tam ho mali v uplne obycajnom supermarkete, nieco na styl naseho Lidla, bola som prekvapena, ani drahy nebol... no len uz sa pomaly mina, takze som skoncila za chvilu aj ja :(... @martamm , @mikat , dakujem vam za pochvalu, @marienka44 , ano, my sme tak trosku rodina :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia