Lubelská štrúdľa
Marek Pethö
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 7. augusta 2011
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 7. augusta 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
35-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
4 dl |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
800 g |
|
1000 g |
|
2 ks |
|
500 g |
|
300 g obvarené |
|
300 g posekané obvarené |
|
500 ml |
|
z 2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks (časť hery použijeme na pokropenie a vyťahovanie cesta) |
|
Postup
-
1
Zmiešame vodu, olej, med, soľ, ocot, túto zmes postupne pridávame do múky, rozmiešame, aby vzniklo vláčne cesto, ktoré vypracovávame, až kým sa neodliepa od rúk a tably. Vypracovaný bochník dáme na pol hodiny kysnúť (cesto prikrývame nahriatymi hrncami, aby bolo stále v teple).
- 2
Na pracovný stôl prestrieme obrus, ktorý pomúčime. Na obruse potom vyťahujeme tenučké cesto rukami namočenými v rozpustenom tuku. Takto natiahnuté cesto jemne pokropíme roztopenou herou, do pásu rozložíme pripravenú zmes a pomaly pomocou obrusu zvinieme. Položíme na plech, potrieme rozpusteným tukom a pečieme cca 1/2 hodiny pri teplote 180 oC.
- 3
Plnka: Všetky ingrediencie spolu zmiešame a pridáme rozpustenú visu a heru. Plnka nesmie byť ani hustá, ani riedka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vypadá to úžqsně!!! Vyzkouším.