Dedkov guláš

bonpari - fotkabonpari, 12. augusta 2011
Dedkov guláš
Foto: bonpari

Opäť raz jeden z dedkových skvelých receptov.. Kto nemá rad lečové guláše a môže trošku pikantnejšiu chuť, bude to ideálny obedík ;)

150 minút
príprava

Suroviny

1 kg
4 ks
5 ks
3 ks
190 g
2 čajové lyžičky
1 čajová lyžička
2 čajové lyžičky
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička kopcom
 štipka
2 polievkové lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu potrebujeme 2 hrnce. Síce sa to dá uvariť aj v jednom, no takto to je podľa mňa chutnejšie, lebo chute sa lepšie prepoja.

  2. 2

    1. hrniec = na oleji smažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, po pár minútach pridáme pretlačený cesnak, všetky koreniny a nakoniec pretlak (všetko pri stálom miešaní opekáme asi 10-15 minút)

  3. 3

    2. hrniec = na oleji opečieme mäso nakrájané na kocky a to tak, aby sa zatiahlo z každej strany

  4. 4

    Takto opečené mäso pridáme do hrnca s koreninami a zalejeme vriacou vodou tak, aby nepresahovala viac ako 3 cm nad mäso. (Tie 3 cm sú najideálnejšie.)

  5. 5

    Za občasného miešania všetko dusíme na slabom plameni asi 2 hodiny, kým mäso úplne nezmäkne. Vhodné je použiť pod hrniec liatinovú platničku, aby sa nám to nepripálilo.

  6. 6

    Keď je mäso mäkké, pridáme zásmažku. Guláš necháme prevrieť a môžeme podávať, najlepšie s knedľou. Zásmažka: oleja (primerane) a 2 polievkové lyžice hladkej múky opečieme na panvici do slabohneda.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Gulášik a s knedľou aj mierne pálivý,mame radi.Tvoj naozaj láka na ochutnanie.
mmmmnam, ten vyzera a určite aj chuti božsky!