Foto: bonpari
Opäť raz jeden z dedkových skvelých receptov.. Kto nemá rad lečové guláše a môže trošku pikantnejšiu chuť, bude to ideálny obedík ;)
príprava
Suroviny
1 kg |
|
4 ks |
|
5 ks |
|
3 ks |
|
190 g |
|
2 čajové lyžičky |
|
1 čajová lyžička |
|
2 čajové lyžičky |
|
1 čajová lyžička |
|
1 čajová lyžička kopcom |
|
|
|
štipka |
|
|
|
|
|
2 polievkové lyžice |
|
Postup
-
1
Na prípravu potrebujeme 2 hrnce. Síce sa to dá uvariť aj v jednom, no takto to je podľa mňa chutnejšie, lebo chute sa lepšie prepoja.
- 2
1. hrniec = na oleji smažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, po pár minútach pridáme pretlačený cesnak, všetky koreniny a nakoniec pretlak (všetko pri stálom miešaní opekáme asi 10-15 minút)
- 3
2. hrniec = na oleji opečieme mäso nakrájané na kocky a to tak, aby sa zatiahlo z každej strany
- 4
Takto opečené mäso pridáme do hrnca s koreninami a zalejeme vriacou vodou tak, aby nepresahovala viac ako 3 cm nad mäso. (Tie 3 cm sú najideálnejšie.)
- 5
Za občasného miešania všetko dusíme na slabom plameni asi 2 hodiny, kým mäso úplne nezmäkne. Vhodné je použiť pod hrniec liatinovú platničku, aby sa nám to nepripálilo.
- 6
Keď je mäso mäkké, pridáme zásmažku. Guláš necháme prevrieť a môžeme podávať, najlepšie s knedľou. Zásmažka: oleja (primerane) a 2 polievkové lyžice hladkej múky opečieme na panvici do slabohneda.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu