Foto: blackwolfer
Môj receptík na veľmi sýte papaničko.
porcií
príprava
na 225 °C
Postup
-
1
Bravčové karé prerežeme na polovicu. Naklepeme ho pod igelitovým vrecúškom aby sme si nezašpinili celú kuchyňu od vody striekajúcej z mäsa.
-
2
Osolíme a okoreníme.
-
3
Potrieme horčicou.
-
4
Na mäso položíme šunku...
-
5
potom plátkový syr,
-
6
ďalej šampiňóny a klobásku.
-
7
Rolku začneme pomaly stáčať (mne pomáhala mamka).
-
8
Konce a okraje mäsa spojíme ihlicami.
-
9
Mäso preložíme na pekáč s trochou bravčovej masti a sprudka opražíme z každej strany na šporáku.
-
10
Zmes na potretie si pripravíme takto: olej zmiešame s jednou čajovou lyžičkou mletej červenej papriky - sladkej.
-
11
Opražené mäso potrieme zmesou a posypeme grilovacím korením.
-
12
Prikryjeme a vložíme do rúry piecť pri teplote 225°C asi na 1 hodinu a 30 minút.
- 13
Počas pečenia potierame už pripravenou zmesou a polievame výpekom.
- 14
Po upečení mäso odoberieme z pekáča, výpek precedíme a zahustíme vodou s múkou.
- 15
Podávame s americkými zemiakmi a ľubovoľným šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 13
@kucharronald ďakujem
.Máme tu viac receptov na roládu,ale keďže autorka posledného považuje dobrú radu za rýpanie,tak to dám sem ☺,aby som sa vyhla konfliktom.Ďalším spôsobom je rezanie plátu tak,že ostrým nožom ideme po obvode mäsa cca dvojcentimetrovej hrúbky...ale to už je vyšší level práce s mäsom a nožom.