Foto: ancicka
Cuketa sa dá jesť aj na sladko.
30
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Suroviny
4 ks |
|
250 g |
|
1,5 dl |
|
400 g nastrúhaná jemně |
|
400 g |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
alebo iná poleva: | |
7 dl |
|
2 ks ,malé |
|
200 g |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s cukrom,
-
2
...Pridáme postupne olej a vyšľaháme.
-
3
Cuketu postruháme na jemno,
-
4
...a pridáme k vyšľahaným vajcom,vanilkový cukor a škoricu,zamiešame.
-
5
Potom pridáme múku s práškom do pečiva,premiešame,
-
6
a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Upečieme.Na upečený dáme polevu.Ja som dala čokoládu,lebo som mala zvyšenú s predchadzajúceho pečenia,ale môžte uvariť polevu zo šumienky.Kto chce môže iba pocukrovať,aj tak je výborny.
ludmila 64vyskušaj a daj vedieť ako chutil,určite budeš spokojná.