Foto: sonulienka
Dnes som piekla v domácej pekárni chlebík a može sa piecť aj v rúre. Ako kto chce, ponúkam recept.
príprava
na 200-170 °C
Postup
-
1
Z droždia, trochu cukru a trochu mlieka si spravíme kvások. Do Pekárne vylejeme vlažnú vodu, treba dodržať postup. Pridáme múku, soľ premiešame ďalej pridáme cukor, ocot zemiaky a vykysnutý kvások. Kto nemá pekáreň zamieša v miske a nechá vykysnúť.
- 2
Na pekárni- ja mám Moulinex- baguette and co, si nastavím program 12- super rýchly biely chlieb, ktorý sa mi upečie za 90 minút. Kto nemá pekáreň vykysnuté cesto dá do tvaru bochníka dá ho na plech a vloží do dobre vyhriatej rúry a pečie 15 min. na 200°C a potom prepne rúru na 170 a pečie ďalších asi 90 minút, každý pozná svoju rúru.
- 3
Chlieb vyberieme potrieme vodou a prikryjeme a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
marienka44 do chlebika nikdy nedávam olej. Vobec ho tam netreba.Je vyborny aj bez neho.