Letná obložená misa

labuska - fotkalabuska, 12. augusta 2011
Letná obložená misa
Foto: labuska

Tento recept som zdedila od mamičky ,ktorá nám ho robievala na narodeninové oslavy ,keďže sme zo sestrou narodene v lete bol to Zobraziť celý popis Tento recept som zdedila od mamičky ,ktorá nám ho robievala na narodeninové oslavy ,keďže sme zo sestrou narodene v lete bol to ideálny recept. Samozrejme udomácnil sa aj v mojej rodine a v lete ho robievam velmi často ,vždy sa po ňom len tak zapráši. Tak som sa rozhodla o tuto letnu dobrotu podeliť

7
porcií
30 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 nožičky ks
3-4 ks
6 ks uvarené natvrdo
6 ks
4 ks
2 štipky
1 štipka
1 lyžička malá
1 ks
3 lyžice chladná




Postup

  1. 1

    Vajíčka uvaríme na tvrdo. Cibulu očistíme,paradajku,papriku vyumívame. Bratislavsku klobásu ošupeme a krájame na kolieska.Ukladáme na velku oválnu misu.

    Letná obložená misa - obrázok 1
  2. 2

    Na klobásu ukladáme na drobno nakrájanu cibulu. Na cibulu idu na kolieska nakrájane olupane a opláchnute vajíčka.

    Letná obložená misa - obrázok 2
  3. 3

    . Na vajíčka ukladáme na kolieska pokrájane paradajky.Posolíme.

    Letná obložená misa - obrázok 3
  4. 4

    Na záver navrch uložíme na kolieska pokrájane papriky. V tanieri si rozriedime majonezu troškou vody,aby sa lahšie liala na misu.Ochutíme ju mletým korením a lyžičkou horčice. Prípadne štipkou vegety.

    Letná obložená misa - obrázok 4
  5. 5

    Misu polejeme mojonezou a odložíme do chladničky odstáť na pár hodín aby sa chute spojili. Najidelálnejšie aspon 5 hodín

    Letná obložená misa - obrázok 5

Diskusia k receptu

tonky
Je to krásne, ale nerozumiem, že prečo letná misa. Tá majonéza s klobásou sa mi na posedenie v letnej záhradke veľmi nehodia. Inak perfektné....
labuska
ďakujem za komentár. Letná preto,že ju robievam výhradne v lete zo zeleniny kupenej na trhu alebo zo záhradky od svokrovcov .Skušala som aj v zime,ale nieje to ono...tie paradajky su umele...
Na posedenie v záhrade síce nieje vhodná ... ale ak si ju dáte v záhradke podvečer a budete ju konzumovať HNED ... tá misa nemá oficiálny názov ..možno som ju mala nazvať INAK .Ale komu sa ingrediencie v nej zapáčia vyskuša a komu nie tak ju proste nebude skušať.
sonulienka
Musí to byť vynikajúce ako to aj je pekne nafotené ukladám do KK a vyskúšam
labuska
sonulienka-budem rada ak vyskušaš a napíšeš ako chutilo a ďakujem za pochvalu
tatranka
Už len zasadnúť k stolu a pohostiť sa.Pekne spracované foto.
labuska
všetkým vám ďakujem za mile komentáre. Verím,že aj vám bude chutiť.
marianne69
...no vyzera to vyborne,veru vyskusam i ja,vzdy sa to snazim nejako pekne ulozit a takto to sa mi to tiez paci....(KK)
bozulka
Takéto môžem v každom ročnom období,hoci by som nemala...:-) .
dogagador
ja si robim na ten sposob rovno oblozeny chlebik :-) , je to strasne dobreeeeeee
tinca
@Labuska to je predsa jedno kde sa podáva a dokonca aj ako sa volá, hlavne že chutí a veru vyzerá skvele, veď sú tam samé dobroty :)
labuska
tinca- dakujem máš pravdu.
Ešte raz dakujem zakrásne komentáre a teším sa na názor ked ju vyskušate
bejaja
krásne spracovaný a nafotený recept a šalátik určite vynikajúci!
zitar
Vééľmi sa mi páči táto misa, čo nevidieť, budeme mať rodinnú oslavu, tak určite bude na stole.
klaura
mňam ... cez víken máme malú oslavu, tak vyskúšam tvoj recepis ... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia