Foto: labuska
Tento recept som zdedila od mamičky ,ktorá nám ho robievala na narodeninové oslavy ,keďže sme zo sestrou narodene v lete bol to Zobraziť celý popis Tento recept som zdedila od mamičky ,ktorá nám ho robievala na narodeninové oslavy ,keďže sme zo sestrou narodene v lete bol to ideálny recept. Samozrejme udomácnil sa aj v mojej rodine a v lete ho robievam velmi často ,vždy sa po ňom len tak zapráši. Tak som sa rozhodla o tuto letnu dobrotu podeliť
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 nožičky ks |
|
3-4 ks |
|
6 ks uvarené natvrdo |
|
6 ks |
|
4 ks |
|
2 štipky |
|
1 štipka |
|
1 lyžička malá |
|
1 ks |
|
3 lyžice chladná |
|
Postup
-
1
Vajíčka uvaríme na tvrdo. Cibulu očistíme,paradajku,papriku vyumívame. Bratislavsku klobásu ošupeme a krájame na kolieska.Ukladáme na velku oválnu misu.
-
2
Na klobásu ukladáme na drobno nakrájanu cibulu. Na cibulu idu na kolieska nakrájane olupane a opláchnute vajíčka.
-
3
. Na vajíčka ukladáme na kolieska pokrájane paradajky.Posolíme.
-
4
Na záver navrch uložíme na kolieska pokrájane papriky. V tanieri si rozriedime majonezu troškou vody,aby sa lahšie liala na misu.Ochutíme ju mletým korením a lyžičkou horčice. Prípadne štipkou vegety.
-
5
Misu polejeme mojonezou a odložíme do chladničky odstáť na pár hodín aby sa chute spojili. Najidelálnejšie aspon 5 hodín
Na posedenie v záhrade síce nieje vhodná ... ale ak si ju dáte v záhradke podvečer a budete ju konzumovať HNED ... tá misa nemá oficiálny názov ..možno som ju mala nazvať INAK .Ale komu sa ingrediencie v nej zapáčia vyskuša a komu nie tak ju proste nebude skušať.
Ešte raz dakujem zakrásne komentáre a teším sa na názor ked ju vyskušate